Stjerneforvalter gjør Skagen-comeback

Filip Weintraub hentes tilbake til Skagenfondene for å lede et nytt fond.

TILBAKE: Filip Weintraub kommer tilbake til Skagenfondene.
TILBAKE: Filip Weintraub kommer tilbake til Skagenfondene.

Tirsdag ble det kjent at Skagenfondene varsler store endringer i fondets ledelse, og det varsles samtidig at selskapet er til salgs.

Administrerende direktør Harald Espedal og forvalter Kristian Falnes forlater selskapet, men det kommer også nye krefter til. En av dem er Filip Weintraub, som gjør comeback. Han skal lede nytt fond sammen med Jonas Edholm, opplyser Skagenfondene i en pressemelding.

Filip Weintraub var tidligere daglig leder og porteføljeforvalter i Labrusca og har 20 års erfaring, inkludert ti år som porteføljeforvalter og risikoanalytiker. 

Stjerne

Weintraub ble ansett som en stjerne i Skagenfondene, og han ble ansett å være en av de aller beste forvalterne i Norden. I januar 2010 ble Skagen Global utropt til det beste globale aksjefondet av svenske Dagens Industri og Morningstar.

På 2000-tallet, hvorav Weintraub har hatt ansvaret i ni, har Skagen Global gitt en årlig avkastning på 7,62 prosent. Referanseindeksen som fondet sammenligner seg med, MSCI All Country World Index, har i samme periode gitt en avkastning på minus 3,52 prosent.

Weintraub forlot selskapet han ble søkkrik på i 2010. Bare i løpet av de tre siste årene i selskapet skal han ha tjent 155 millioner kroner.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå