Hun kan bli verdens rikeste

Georgina «Gina» Rinehart. Merk deg navnet. Hun kan nemlig bli verdens rikeste person om få år.

SNART VERDENS RIKESTE? Australias rikeste kvinne, Georgina Rinehart, kan bli verdens rikeste person om noen år.
SNART VERDENS RIKESTE? Australias rikeste kvinne, Georgina Rinehart, kan bli verdens rikeste person om noen år.

Hvis suksessen fortsetter kan Georgina «Gina» Rinehart passere både Bill Gates og Carlos Slim på listen over verdens rikeste personer.

Rinehart er en relativt ukjent person for folk flest. Men ifølge Forbes kan den australske kvinnen om kort tid bli en av verdens mest kjente personer.

Hun er i dag Australias rikeste med en formue på ni milliarder dollar - 48,3 milliarder kroner. Men hun er bare den 100. rikeste personen i verden - i hvert fall nå.

Formuen vil eksplodere

Rinehart arvet gruveselskapet Hancock Prospecting etter sin far, som døde i 1992. Den gangen lå selskapet nærmest i ruiner. Men etter år gjenoppbygging er formuen hennes i ferd med å eksplodere.

Takket være høyere jernpriser og økt eksport til Kina firedoblet Rinehart formuen i fjor. Den australske journalisten, Tim Treadgold, anslår at hennes formue kan stige så høyt som 100 milliarder dollar, eller 536,9 milliarder kroner, basert på estimater gjort av finansgiganten Citigroup.

«Hvis Rineharts selskap ble notert på den australske børsen og verdsatt etter den samme 11 ganger P/E (aksjekurs/inntjening per aksje) -beregningen som hennes partner, Rio Tinto, ville hun være verdt 30 milliarder dollar. Noe som ville sendt henne inn på topp-ti på Forbes rikingliste - som toppes av den meksikanske telefonmagnaten Carlos Slim med 74 milliarder dollar, og Microsoft-gründer Bill Gates på andreplass med 56 milliarder dollar i formue», skriver Treadgold.

Men den australske kvinnen har tre nye gruver på trappene, og potensielt flere som kan oppdages.

10 milliarder i året

Hvis de tre nye gruvene kan matche selskapets melkeku, Hope Downs-gruva, og prisene på mineraler fortsetter å være høye kan Rineharts portefølje av kull- og jernproduksjon dra inn rundt 10 milliarder dollar - i året.

Skulle forutsetningene slå til kan Rineharts personlige formue altså være verdt mer enn 100 milliarder dollar.

Men påstanden om Rineharts fremtidige formue er basert på estimater, forutsetninger, prognoser og spådommer, skriver Forbes.

 

 

 

 

 

 

 

 

LES OGSÅ:

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå