Milliardær investerer i Hyperloop – bytter navn

Musikk- og flymilliardær Richard Branson har puttet penger i Elon Musks Hyperloop. 


<p><b>FÅR MILLIARDÆRHJELP:</b> Et Hyperloop-testfartøy rigges i Nevada-ørkenen i USA.</p>

FÅR MILLIARDÆRHJELP: Et Hyperloop-testfartøy rigges i Nevada-ørkenen i USA.

Richard Bransons Virgin Group har investert en ukjent sum i Tesla-gründer Elon Musks transportprosjekt, Hyperloop One, skriver CNBC.

Ifølge nyhetsbyrået får nå selskapet et nytt navn. Det nye navnet blir Virgin Hyperloop One.
Det var i 2013 at Tesla-gründeren presenterte hyperloop-ideen.

Tidligere i år ble en milepæl nådd for Hyperloop One, da første fullskalatest av det alternativet transportmiddelet ble gjennomført.

Da tok selskapet første skritt mot å nå den eventyrlige hastigheten Hyperloop – på papiret – skal kunne oppnå: 1.200 kilometer i timen.

Dette er Hyperloop

Infrastrukturen i Hyperloop er et nett av rør på bakken med lavt lufttrykk. Tanken er at den lave friksjonen skal gjøre det mulig for passasjerer å reise i kapsler i nær overlydshastighet i rørene. Kapslene skal drives av en elektrisk motor og luftkompressorer.

Musk mener at dette er en bedre måte å reise mellom storbyer, enn med høyhastighetstog.

Prosjektet er i startfasen og i fjor hadde Hyperloop sine første testkjøringer i Nevada-ørkenen i USA.

I sommer tester også selskapet selve kapslene på ulike testbaner. Under forberedelsene av de kommende prøvene har selskapet lagt frem resultatet fra forrige gang de gjorde en lignende test. Samme sted, i Nevada-ørkenen, prøvde de 12. mai i år å kjøre en «Hyperloop One»-kapsel for første gang.

Den ble da holdt svevende over banen ved hjelp av magneter, hvor den svevde i 5,3 sekunder i et vakuumpakket rør, og ble målt i hastigheter opp mot 113 kilometer i timen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå