Tesla knuste forventningene: Omsetning på 12 milliarder dollar i andre kvartal

Tesla klarte en økning i omsetning på 98 prosent siden samme periode året før. Markedet sender aksjen opp i etterhandelen.

Tesla-sjef Elon Musk fortsetter å slå forventningene. For første gang leverte de et kvartal med over en milliard dollar på bunnlinjen.
Publisert:

Mandag kveld publiserte bilgiganten Tesla resultatene for sitt andre kvartal.

Nettoresultatet ble 1.142 millioner dollar for tremånedersperioden, fremgår det fra selskapets kvartalsrapport. Det tilsvarer over 10 milliarder kroner.

Det er første gang at Tesla har hatt resultat som er over en milliard dollar, skriver CNBC.

Selskapet hadde en omsetningen på 12 milliarder de siste tre månedene. Det er en økning på 98 prosent fra samme periode året før. Det justerte resultat per aksje kom til slutt på 1,45 cent.

Det slo med andre ord forventningene da analytikerne så for seg i gjennomsnitt en omsetning på 11,30 milliarder dollar og et justert resultat per aksje på 98 cent, ifølge Bloomberg-estimater.

Aksjen er opp 2,21 prosent etterhandelen og selges for 657,62 dollar.

Aksjen ned siden nyttår

Til tross for at aksjen er opp det siste året med 136,1 prosent, så er den ned med over 6,81 prosent siden nyttår.

Tesla skriver i kvartalsrapporten sin at de ser robust etterspørsel etter bilene deres og at de har klart å levere så mye de kunne med de bildelene de hadde tilgjengelig. De skriver de merket den globale mangelen på datachips, men at de til tross for dette klarte å øke produksjonen sin.

Torsdag forrige uke meldte Tesla-sjefen Elon Musk at selskapet igjen var villig til å ta betalt i bitcoin for elbilene sine. Kursen på kryptovalutaen gikk merkbart opp etter uttalelsen, og fortsetter å vokse inn i den nye uken viser tall fra Coinmarketcap.

Tesla trekker også frem at de ser en sterk etterspørsel fra kunder i USA og Europa. Spesielt i Europa må vente økt ventetid for nye bileiere siden etterspørselen er høyere enn produksjonen klarer å møte. Selskapet skriver de er i gang med byggingen av selskapets Europeiske giga-fabrikk i Tyskland, som de håper vil kunne tilby biler i Europa snart.

Tesla skriver også i rapporten sin at de tjente 951 millioner på annet enn bilsalg, slik som blant annet bilreparasjonstjenester.

I 2019 lanserte Tesla den store elbilen Cybertruck, en lansering som gikk verden rundt da Musk kastet en stein inn i ruten på bilen, og den knuste.

Siden den gang har bilen blitt forhåndsbestilt av over 500.000 kunder, men det er fortsatt ikke sikkert når bilen skal leveres, skriver CNBC. I kvartalsrapporten skriver selskapet det at bilen fortsatt er «under utvikling».

Les også

Milliardskrell for Tesla Norway

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om