Kvartalsrapporter

Sats fikk åpne dørene i andre kvartal, men tapte 163 millioner kroner

Treningsgiganten fikk åpne mange stengte sentre halvveis inn i kvartalet, og så etterlengtet kundevekst fra første kvartal. Sammenlignet med fjoråret var tallene likevel dystre - Sats så medlemsbasen krympe med 40.000 medlemmer.

  • Sindre Hopland
  • Infront TDN Direkt
Publisert:

I over ett år har Sats opplevd å måtte holde dørene stengt på deler av virksomheten grunnet smittevern. I slutten av mai fikk Sats den etterlengtede beskjeden om at Oslos treningssentre fikk åpne dørene.

Antall medlemmer var 612.000 ved utgangen av andre kvartal 2021, ned fra 652.000 ved utgangen av samme periode året før og 599.000 ved utgangen av forrige kvartal.

I måneden alle dørene var åpne økte medlemsbasen med syv prosent fra første kvartal, opplyser selskapet.

– Vi er veldig glade for å se at medlemmene er ivrige etter å komme tilbake til senterne, til og med sterkere enn under gjenåpningen i fjor. Det har også vært fantastisk å ønske 8.500 ansatte velkommen tilbake på jobb, sier Sats-topp Sondre Gravir i meldingen fra selskapet.

Han kaller gjenåpningen for en «suksess».

Les også

Treningssentrene åpnet igjen: – Jeg har forfalt

Sats-topp Sondre Gravir kunne i vår ønske tusenvis av ansatte velkommen tilbake på jobb.

Underskuddet vokste

Omsetningen kom inn på 670 millioner kroner i andre kvartal 2021, mot ventet 734 millioner kroner. Den totale omsetningen er ti prosent lavere enn samme tid i fjor.

Sats leverte et samlet underskudd på 163 millioner kroner, sammenlignet med et underskudd på 114 millioner i andre kvartal 2020.

Justert driftsresultat (ebitda) før IFRS 16-effekter ble -113 millioner kroner i kvartalet, mot 38 millioner kroner samme periode året før.

Dagen før fremleggelse av resultatene steg aksjen 2,13 prosent i påvente av kvartalstallene. Så langt i år er aksjen likevel ned 6,49 prosent på Oslo Børs.

Saken oppdateres.

Les også

Sats åpner treningssentrene i Oslo på onsdag – årsbeste for aksjen

Mener Sats går glipp av 70 millioner

Sats fikk ingen støtte gjennom kompensasjonsordningen for bedrifter i andre kvartal grunnet nye begrensninger for konserner.

Hvis selskapet hadde søkt om støtte for hvert enkelt selskap i konsernet, mener Sats de hadde hatt rett på 70 millioner kroner i statsstøtte.

Frem til nå har Sats Norway AS mottatt i underkant av 80 millioner kroner gjennom kompensasjonsordningen.

Til tross for gjenåpningen skriver Sats at det fremdeles er usikkerhet knyttet til drift av klubbene på kort sikt relatert til pandemiens effekter.

Selskapet mener den finansielle situasjonen vil være «sunn» igjen når medlemsbasen er tilbake til størrelsen den var før pandemiens utbrudd.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Kvartalsrapporter
  2. Sats

Flere artikler

  1. Treningsbransjen melder om comeback: – Vi ligger bedre an enn før nedstengingen

  2. Sats melder at medlemsmassen er tilbake for fullt

  3. Gjenåpning fører til sterk vekst for Adevinta

  4. Millionsmell på aksjehonorar for Norwegian-styremedlemmer

  5. Delta brøt tapsrekken med milliardoverskudd