Kvartalsrapporter

Delta brøt tapsrekken med milliardoverskudd

Stadig flere valgte å fly med Delta Airlines i andre kvartal. Det ga et omsetningshopp og et etterlengtet overskudd for flyselskapet.

ERIK S. LESSER / EPA
  • Joachim Birger Nilsen
Publisert:

Resultatet fremkommer av selskapets kvartalsrapport onsdag ettermiddag.

Totalt kunne flyselskapet melde om et overskudd på 652 millioner dollar, noe som markerer slutten på fem kvartaler med underskudd for flygiganten, til dels takket være statlige støtteordninger for å bøte på kostnadene under pandemien.

Overskuddet tilsvarer rundt 5,7 milliarder kroner, omregnet etter dagens valutakurser.

Slo forventningene

Flyselskaper venter videre et fall i inntekter i tredje kvartal på 30–35 prosent i forhold til 2019. Sammenligningen med 2019 skyldes at dette var det siste normale driftsåret før coronaviruset. Videre fremgår det at selskapet venter redusert kapasitet i tredje kvartal på 28–30 prosent, melder CNBC.

Men onsdagens kvartalsrapport slo forventningene på Wall Street, skriver samme kilde.

Inntektene endte på 7,13 milliarder dollar, markant bedre enn forventningene på 6,22 milliarder. Justert resultat per aksje slo også forhåndsestimatet, med et tap på 1,07 dollar per aksje i forhold til negative 1,38 dollar per aksje.

Ved utgangen av kvartalet hadde Delta bokført en kontantbeholdning på 17,8 milliarder dollar, og en samlet gjeldspost med leieavtaler tilsvarende 29,1 milliarder dollar.

Toppsjefen ser fremover

– Med bransjens beste ansatte og drift, med en akselererende etterspørsel, har vi oppnådd flere betydelige milepæler i løpet av kvartalet, uttaler konsernsjef Ed Bastian.

Toppsjefen bemerker også et «solid» overskudd før skatt i juni og en positiv fri kontantstrøm for kvartalet, og planlegger nå å bruke selskapets «differensierte merkevare og konkurransefortrinn for å drive mot bærekraftig lønnsomhet» også i andre halvdel av 2021.

Av rapporten fremgår det hoppet i de kvartalsvise driftsinntektene var 76 prosent bedre enn ved forrige måling i mars.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Kvartalsrapporter
  2. Delta Air Lines
  3. Resultatrushet

Flere artikler

  1. Første overskudd for Boeing siden 2019

  2. McDonald’s slo forventningene - igjen

  3. Bank of America mer enn doblet overskuddet

  4. Deutsche Bank knuste forventningene

  5. Bedre enn ventet for Europris