Nedgang for Asia-børsene etter aksjefall for kinesiske teknologikjemper

Asia-børsene er ned fredag morgen, etter kraftig fall i kinesiske teknologiaksjer. Kinesiske myndigheter gjør seg klare for sanksjoner mot skysselskapet Didi.

 • Ine Schwebs
Publisert:

Asia-børsene spriker fredag morgen, mens japanske Nikkei 225 er helligdagsstengt andre dagen på rad. Hang Seng i Hongkong er ned nesten en hel prosent.

Nøkkelbørsene i Asia og Stillehavsområdet ser slik ut torsdag morgen:

 • Hang Seng i Hongkong ned 0,99 prosent
 • Kospi i Seoul ned 0,01 prosent
 • Shanghai Composite ned 0,65 prosent
 • Shenzen Component ned 1,41 prosent
 • AASX 200 i Sydney ned 0,02 prosent

Nedgangen på Hongkong-børsen Hang Seng tilskrives et kraftig fall i kinesiske teknologiaksjer, skriver CNBC. Kuaishou stuper med 9,10 prosent, Tencent er ned 0,74 prosent og Meituan er ned 1,43 prosent.

Også den bredere Hang Seng Tech Index er ned 1,96 prosent fredag morgen

Sanksjoner fra Kina

Fallet for teknologikjempene kommer etter at Kina annonserte å sanksjonere skysstjenesten Didi, som tilbyr en tjeneste som ligner Uber, etter at selskapet ble nylig ble notert på børsen i New York nylig.

Kinesiske myndigheter motsatte seg noteringen, men Didi valgte å ignorere protestene. Myndighetene da svarte med å gjøre det umulig for nye brukere å laste ned Didi-appen.

Torsdag annonserte kinesiske myndigheter at Didi kan få streng straff og en gigantbot som angivelig skal være større enn den rekordhøye boten på 2,8 milliarder dollar som Alibaba måtte betale tidligere i år.

Fremdeles smittebekymring

I dag åpner OL i Tokyo, og den siste tiden har det vært knyttet spenning til hvordan bekymring rundt økt smitte vil påvirke Asia-børsene i forbindelse med arrangementet.

– I møte med motvind fra deltavarianten av covid-19-viruset, går den globale økonomiske veksten fremover - selv om det går litt saktere enn for en måned siden, sier Sara Johnson, administrerende direktør for global økonomi ved IHS Markit, til Reuters.

– Fremtidsutsiktene i land med høy vaksinasjonsdekning er fremdeles lyse, men utsiktene på kort sikt i utviklingsland med lave vaksinasjonsrater er mørkere, legger Johnson til.

19 personer knyttet til lekene er bekreftet smittet fredag morgen. Tre av dem er utenlandske sportsutøvere, melder Forbes.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Hang Seng
 2. Hongkong-børsen

Flere artikler

 1. Tungt fall for teknologiaksjer i Hongkong

 2. Australske aksjer faller etter handelstall

 3. Nytt tungt fall på Hongkong-børsen

 4. Børsen i Hongkong faller etter ny tek-uttalelse

 5. Opptur på Asia-børsene