Teekay er Sevans redning

Overtar rigger og restrukturerer selskapet.

FÅR FINANSIERING: Sevan Marine er reddet, i alle fall for de to neste månedene, etter at riggselskapet har fått finansiering.
Publisert:

Oppdatering klokken 10.05:

Oslo Børs har suspendert handelen i Sevan Marine-aksjen etter at kursen er opp 60 prosent sammenlignet med stengetid i går, til 48 øre.

AksjeLongname: Sevan MarineTicker: SEVANMarked: OSEOrganiasonsnummber: 983218180TSID: Trade time: 2011-09-30 09:53:58Last: 0.47Close: 0.3Periode: intraday

---

Torsdag kom meldingen fra Sevan Marine om at selskapet unngår konkurs, og at det var oppnådd enighet med en industriell eier.

Fredag morgen er det klart: Et av verdens største rederi, det kandiske selskapet Teekay, er den industrielle investoren. Og den nye eieren i Sevan Marine går tungt inn Arendalsselskapet, som har slitt med enorme gjeldsproblemer i de siste årene.

  • Teekay går inn i en emisjon, og vil få en vesentlig eierandel
  • Teekay kjøper tre flytende produksjonsenheter (FPSO) fra Sevan Marine
  • Teekay finansierer oppgraderingen av Sevan Voyageur

Det betyr at det meste av Sevan Marines eiendeler overtas av den nye eieren: Teekay kjøper de tre FPSO-ene Hummingbird, Piranema og Voyageur med deres eksisterende charter-kontrakter, og de vil også finansiere oppgraderingen av FPSO-en Sevan Voyageur.

Videre vil Teekay delta i en emisjon i Sevan Marine og vil gjennom denne oppnå en vesentlig eierandel i selskapet. Teekay og Sevan Marine har også inngått samarbeidsavtale for kjøp av fremtidige FPSO-prosjekter utviklet av Sevan Marine.

Sevan Marine vil dermed fremstå som et rent driftsselskap etter dette.

Finansielle detaljer gjenstår
De finansielle detaljene i avtalen er ennå ikke offentliggjort da man venter på signaturer og formell godkjenning fra obligasjonseierne.

- Vi går ikke ut med noen tall ennå da vi venter på signaturer fra obligasjonseierne, de har gitt sin godkjenning, men ting har utviklet seg fort de siste dagene, og noe av det rent formelle gjenstår. Ytterligere detaljer for avtalen kan ventes innen kort tid, sier konsernsjef i Sevan Marine Carl Lieungh i en kommentar til SIX News.

Ifølge agderposten.no skal Teekays toppsjef, Peter Evensen, i formiddag komme til Arendal og Eydehavn for å treffe Sevan-ansatte og inspisere Voyageur.

- At Peter Evensen tar seg tid til å stille personlig for å snakke med de ansatte, viser hvor viktig han mener denne avtalen er og hvor bra han synes teknologien de ansatte har utviklet er. Den unike teknologien og betydningen av den, har han understreket flere ganger i løpet av forhandlingene, sier administrerende direktør i Sevan Marine, Carl Lieungh.

Beinhardt mellom partene
Etter det Agderposten.no erfarer er det ikke mellom Teekay og Sevan Marine den hardeste tautrekkingen har stått, men å få obligasjonseierne med på en industriell løsning.

Flere av dem ønsket en finansiell løsning. Noen ønsket også å realisere pantet de har i riggene. Fortsatt mangler noen underskrifter, men det er rimelig klart at Sevan Marine og Teekay har klart å samle de nødvendige 2/3 som skal til for å få avtalen i havn.

LES OGSÅ:

Publisert:

Her kan du lese mer om