REC-AKSJEN STIGER KRAFTIG: Investorene hyller Hagens «garasje-salg»

Rec-aksjenærene opplever aksjerally i forkant av gigantsalg.

RECyl: Hagen har god grunn til å glise, med tanke på oppgangen for Rec-aksjen.
Publisert:

Rec-aksjen stiger, mens resten av solsektoren forholder seg rolig, etter Hagen i klartekst sier at han ønsker å selge Rec-posten i dagens VG.

Like før stengetid er Hovedindeksen opp 0,79 prosent til 371 poeng.

E24 Børs: Alt om børsen

Hagens post i spill

Det har i lang tid vært klart at Hagen ønsker å kvitte seg med selskapene i Orklas portefølje, men frem til torsdag morgen var det uklart om Rec-posten også kommer til å selges. I et intervju med VG torsdag, sier Hagen i klartekst at han ønsker å selge Rec-posten til Orkla.

De tre eneste eierpostene han freder er Orkla Brands, Sapa og Jotun.

– Vi bør vurdere en mer offensiv bruk av Orklas eksterne aksjeportefølje. Det kan være at det er mer hensiktsmessig å avvikle den ordningen og i stedet bruke pengene mer målrettet: Inn imot å styrke egne satsingsområder og å gå sterkere inn i selskaper vi vil være mer aktivt med å bygge opp og utvikle, sier Hagen til VG.

Rec-aksjen

OSE

REC

, i motsetning til resten av solsektoren, opplever et kraftig rally. Aksjen er like før stengetid opp 5,43 prosent til 19,02 kroner, på usedvanlig høy forholdsmessig omsetning.

Orkla-aksjen

OSE

ORK

stiger 0,28 prosent.

Cruise-rally

Cruiserederiet RCCL stiger 7 prosent til 179,90 kroner, en oppgang som skjøt fart etter aksjehandelen tok til på Wall Street.

Det er en bred oppgang blant cruiserederiene på Wall Street, med RCCL i front.

Telenor vil inn i Hellas

Norske Telenor

OSE

TEL

er èn av seks mulige kandidater til å kjøpe det greske mobilselskapet Wind Hellas. Det skriver Financial Times torsdag.

Wind Hellas kontrolleres av den egyptiske milliardæren Naguib Sawiris, og er det tredje største mobilselskapet i Hellas. Sawiris eier også Orascom, den største mobiloperatøren i Midt-Østen, og det italienske mobilselskapet Wind.

Ifølge avisen er seks interessenter i gang med en gjennomgang av selskapet, en såkalt due diligence, og det er satt en budfrist på 15. september.

Aksjen faller 0,85 prosent.

Flere saker på E24

Publisert:

Her kan du lese mer om