Nordnet: - Kvinner er de beste investorene

Men kvinner bør likevel våge mer, mener spareøkonom.

BEDRE ENN MENN: Kvinner er bedre enn menn i aksjemarkedet, mener spareøkonom. Bildet viser børsen i London, som feiret kvinnedagen med å la 50 kvinner markere startskuddet for handelen 8. mars.
Publisert: Publisert:

Kvinnene er bedre enn menn i aksjemarkedet, viser en gjennomgang nettmegleren Nordnet har gjort blant sine kunder i Norden.

Tallenes tale er klar, mener spareøkonom Sissel Olsvik Vammervold i Nordnet:

- Damene klarer faktisk å oppnå bedre avkastning enn mennene. Dette er fordi de sitter mer i ro, mens menn jager mer gevinst og sitter mer urolig, sier hun til E24.

- Kvinner er mer tålmodige sparere og tar lavere risiko, og i tillegg sprer de risikioen i større grad enn menn. Dermed er de ikke med på de største nedturene i markedet, fortsetter hun.

- Bør våge mer

Dette viser at kvinner må våge mer med sparepengene, mener Vammervold.

LES OGSÅ: Flere kvinner vil bli sin egen sjef

- Damene tenker riktig, de tenker langsiktig, og derfor burde de våge mer, sier hun.

Er ikke mer vågal

Kvinnene blant Nordnets kunder velger i større grad å spre risiko via fond enn menn, selv om enkeltaksjer er den dominerende sparemåten.

- Faktisk ser vi at menn og kvinner som investerer i aksjer i stor grad velger de samme aksjene. Menn er ikke noe mer vågale på den fronten.

Flere kvinner

Statistikken viser at det er langt færre kvinner blant Nordnets kunder enn menn, og færrest kvinner er det i Norge der de utgjør bare 13 prosent.

Likevel var tendensen i 2012 at den kvinnelige andelen økte.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no