Filmavtale med Queen Latifah ga Netflix et børsløft

Samtidig klarte Wall Street å hente seg inn mot slutten.

SATSER PÅ NETT: Queen Latifahs filmselskap Flavor Unit Entertainment har signert en distribusjonsavtale med Netflix. Nyheten sendte aksjen oppover onsdag. Her er Queen Latifah avbildet under en konsert i Philadelphia.
Publisert:

E24 Børs: Sjekk markedet her

Streaming- og filmutleieselskapet Netflix endte som en av dagens store vinnere på Wall Street.

Aksjen endte opp hele 5,75 prosent etter at selskapet annonserte en ny avtale med filmselskapet til Queen Latifah, Flavor Unit Entertainment.

Avtalen innebærer at Netflix kan sikre seg distribusjon av filmer fra Latifahs filmselskap like etter at de har gått på kino.

Queen Latifah er kjent både som musiker og filmskuespiller og ledelsen i Netflix er tydelig fornøyd med avtalen:

- Vi er svært fornøyde med å arbeide sammen med Queen Latifah for å være den eksklusive destinasjonen for det som sikkert vil bli underholdende og aktuelle filmer, sier innholdsdirektør Ted Sarandos i Netflix i en pressemelding.

Slik endte dagen på Wall Street:

  • Dow Jones opp 0,05 prosent
  • Nasdaq Composite ned 0,1 prosent
  • S&P 500 opp 0,05 prosent

S&P 500 ligger fortsatt like over over 1.500-poenggrensen (endte på 1.512,12), mens Dow Jones ligger og vaker like under 14.000 poeng på 13.986,52 poeng.

Det er derfor ikke kommet noen store korreksjoner foreløpig etter forrige ukes store opptur på Wall Street.

Oljeprisen er noe opp. Et fat Nordsjøolje (Brent spot) er opp 0,43 prosent til 116,90 dollar. Et fat amerikansk lettolje (WTI spot) er opp 0,16 prosent til 96,80 dollar.

Disney klarte å holde investorenes oppmerksomhet gjennom dagen. Aksjen endte opp 0,42 prosent etter at selskapet tirsdag kveld leverte kvartalstall som var sterkere enn analytikerne hadde ventet.

Selskapet har i tillegg lovet at det skal komme to Star Wars-filmer til utover trilogien som allerede er lovet. Disney kjøpte annonserte i oktober i fjor at de ville kjøpe Lucasfilm som står bak serien for 24 milliarder kroner.

Kortselskapet Visa leverte etter børsens stengetid sine kvartalstall. Selskapet hadde et resultat på 1,93 dollar aksjen mot et ventet resultat på 1,49 dollar. Totalt økte resultatet fra 1,03 til 1,29 milliarder fra ett år siden.

Nyheten har gjort få utslag i aksjen som er ned 0,67 prosent i etterhandelen på NYSE.

Mediagiganten News Corp. slapp også sine tall etter børsslutt onsdag. Selskapet kunne vise til en vekst i driftsresultatet på seks prosent til 1,58 milliarder dollar av en samlet omsetning på 9,43 milliarder dollar. Det var særlig selskapets kabel-TV-divisjon som leverte sterkt i perioden.

Selskapet eier blant annet nyhetskanalene Fox News og Fox Business Network, samt TV-kanalen Fox.

Aksjen er opp 1,38 prosent i etterhandelen.

Les også

Varsler redegjørelse om Dreamliner torsdagNorwegian trosset nedturen på BørsenVenter samlet vekst for norsk industri også i årKlart for ny runde i EUs budsjettstridTelenor-datter i Malaysia vokser videre

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om