Medier: Domstol i Brasil avviste Hydro-anke
Norsk Hydro får fortsatt ikke gjenoppta full produksjon ved Alunorte, melder flere medier tirsdag.
HALV MASKIN: Hydros alumina-raffineri Alunorte får fortsatt ikke gjenoppta full produksjon.
Norsk Hydros anke av kjennelsen som begrenser kapasiteten ved Alunorte-anlegget til 50 prosent ble mandag avvist av en domstol i delstaten Pará, melder flere medier.
O Globo skriver at domstolens avgjørelse var enstemmig.
Informasjonsdirektør Halvor Molland i Norsk Hydro bekrefter at selskapet i går kveld ble kjent med at det hadde kommet en avgjørelse i en sak de har vært involvert i. Hydro bruker nå tid på å se på avgjørelsen.
– Dialogen fortsetter og prosessen går videre, sier Molland.
Hydro er for tiden involvert i flere rettsprosesser i Brasil.
Halv maskin
Hydro-problemene i Brasil oppsto etter kraftig regnskyll den 17. februar. Kort tid senere ble det klart at myndighetene i den brasilianske delstaten Pará påla selskapet å kutte produksjonen ved aluminaraffineriet Alunorte med 50 prosent.
Siden ble også produksjonen ved det tilhørende metallverket Albras redusert.
Brasilianske myndigheter anklager selskapet for brudd på miljøforskriftene.
Hydro benekter å ha sluppet ut rødslam, avfallsstoff fra alumina-produksjon, men har medgitt ulisensierte utslipp av forurenset regnvann.
Kostbart
Ifølge Globo har Hydro i retten anført at rettslig behandling av Alunorte-situasjonen er unødvendig, fordi hendelsen i februar samtidig etterforskes på et administrativt nivå.
Nylig ble det kjent at selskapet hadde levert inn et nytt forslag til myndighetene i Pará-regionen for å finne en løsning på den fastlåste situasjonen.
Forslaget inneholdt tiltak rettet mot lokalsamfunnet, samt grep for å garantere at sikkerheten er tilfredsstillende ved rødslamdeponiet som tilhører Hydro-anlegget.
Situasjonen i Brasil har blitt beskrevet av konsernsjef Svein Richard Brandtzæg som den mest alvorlige i hans tid som leder for den norske metallprodusenten, og den er kostbar for selskapet:
I første kvartal ble regningen på rundt 450 millioner kroner. Analytikerne har tidligere beregnet en effekt på selskapets brutto driftsresultat som overstiger én milliard per kvartal.