Telenor-finansdirektør avviser at han slutter på grunn av Vimpelcom

Samarbeidet ble for vanskelig mellom finansdirektør  Richard Olav Aa og konsernsjef Sigve Brekke.

STORE PÅKJENNINGER: Etter en vanskelig tid ble det for vanskelig for finansdirektør Richard Olav Aa og konsernsjef Sigve Brekke å fortsette samarbeidet.
Publisert:

Fredag ble det klart at to Telenor-direktører går av, i forbindelse med at Telenor presenterer en granskingsrapport om Vimpelcom-saken.

Den ene av de to, finansdirektør Richard Olav Aa, benekter imidlertid at det er Vimpelcom-saken som er årsaken til at han nå har inngått en fratredelsesavtale med Telenor.

- Ingen av dem ønsker å samarbeide lenger, sier Aas talsmann Hans Geelmuyden om forholdet mellom Aa og konsernsjef Sigve Brekke til Dagbladet.

Les også

Telenor-topper uenige om hvem som varslet hvem

– Naturlig konsekvens

– De omstendighetene selskapet har vært i de siste månedene, gjør at samarbeidet blir satt på prøve, og den naturlige konsekvensen er at nummer to går, sier Geelmuyden, til E24.

– Det som er viktig for meg å understreke, er at det er ingen funn i Deloitte-rapporten som gir grunn til fratredelse, legger Geelmuyden til.

Geelmuyden påpeker videre at Deloitte i sin rapport bekrefter at bekymringsmeldingene er tatt videre på korrekt vis av finansdirektør Aa.

– Oppstår unødvendige spekulasjoner

Aas talsperson stiller videre spørsmål ved om det var riktig av Telenor å sende ut en pressemelding om at Aa og Espen ville fratre sine stillinger klokken åtte i morges, før media fikk presentert Deloittes granskingsrapport.

– Problemet er måten pressemeldingen er skrevet på som etterlater et inntrykk av en sammenheng mellom det som fremkommer i rapporten og at de to går, før mediene har fått tilgang til selve rapporten. Da oppstår det unødige spekulasjoner om årsaken til avgangen, mener Geelmuyden.

Les også

Telenor har avdekket to nye kritikkverdige forhold

– Fulgte prosedyren

Geelmuyden mener, ifølge Dagbladet, at rapporten frikjenner den nå avgåtte finansdirektøren, og at Aa har fulgt fastlagt prosedyre da han gikk videre med varselet til juridisk direktør På Wien Espen, som før øvrig er den andre Telenor-direktøren som fredag fratrådte sin stilling.

Begge de to direktørene har vært suspendert, mens Deloitte har jobbet med granskingsrapporten.

Les også

Telenor-topper uenige om hvem som varslet hvem

Les også

Telenor har avdekket to nye kritikkverdige forhold

Les også

To Telenor-direktører går av

Publisert:

Her kan du lese mer om