Prosafe bytter toppsjef og henter krisehjelp

Boligriggselskapet Prosafe er i hardt vær.

TØFFE TIDER: Prosafe henter inn både juridiske og finansielle rådgivere for å hjelpe selskapet ut av krisen.
Publisert:

Til tross for stigende oljepris den siste tiden sliter boligriggselskapet Prosafe. Onsdag sendte selskapet ut en børsmelding der de oppdaterer markedet på situasjonen i selskapet.

Suspenderte kontrakter

Siden forsommeren 2014 har oljeprisen mer enn halvert seg, og problemene har tårnet seg opp for selskapet. Den negative utviklingen i oljeprisen har blitt kombinert med en forsinkelse i oppstarten av fartøyet «Safe Scandianvia Tender», suspenderte kontrakter i Mexico og en forverring av selskapets ordrereserver.

«Som en konsekvens av dette, vil Prosafe sannsynlig å gå inn i en situasjon der de finansielle forpliktelsene vil komme under press», står det i børsmeldingen.

Selskapet skriver at det har engasjert juridiske og finansielle rådgivere, og at det er satt i gang en prosess som skal vurdere selskapets strategiske alternativer og dets finansielle situasjon.

Les også

Jensen: Ambisjon om oljeboring utenfor Lofoten

Bytter ut administrerende direktør

Selskapet skal være i løpende dialog med selskapets interessenter, inkludert de viktigste aksjonærene, obligasjonseiere , banker, långivere og verft for å evaluere alternativer til dagens finansielle situasjon.

Det går også frem av børsmeldingen at Stig Harry Christiansen er ansatt som midlertidig administrerende direktør i selskapet. Han erstatter Karl Ronny Klungtvedt, som forlater stillingen som toppsjef i det tilsynelatende kriserammede selskapet.

Christiansen kommer fra stillingen som finansdirektør, og vil fortsette i begge stillingene inntil selskapet finner en ny administrerende direktør. I børsmeldingen kommuniserer selskapet at Christiansen vil være en «key asset» i månedene som kommer.

Selskapet skriver videre at styret etter hvert vil starte rekrutteringsprosessen for å finne en ny, permanent administrerende direktør, og at de vil se på både interne og eksterne kandidater.

Markedet reagerte umiddelbart på børsmeldingen fra Prosafe, etter en drøy halvtime var aksjen ned 24 prosent.

Reduserer flåten

I meldingen kommer det også frem at Prosafe vil skrape tre av de eldste enhetene i flåten, henholdsvis «Jasminia», «Hibernia» og «Safe Britannia». I tillegg vil flere bli lagt i opplag.

E24 har ikke lyktes å komme i kontakt med Prosafes styrelder Harald Espedal eller midlertidig administrerende direktør Stig Harry Christiansen.

Les også

Analytikere: Statoil trenger en oljepris på 50-60 dollar

Les også

Ny kraftig nedbemanning i Odfjell Drilling

Les også

Oljeskuffelse tynger Oslo Børs

Publisert:

Her kan du lese mer om