Russiske prosenter for amerikansk skipsverft

Men det var olje som løftet Oslo Børs i pluss.

DAGENS BØRSVINNER: Kristian Monsen Røkke fotograferet på Aker Shipyard i Philladelphia.
Publisert:

Kjell Inge Røkkes sønn, Kristian Monsen Røkke, ble den store stjernen på Oslo Børs tirsdag.

Aksekursen i Aker Philadelphia Shipyard, som Røkke junior er sjef for, steg som en rakett etter nyheten om at verftet har solgt to tankskip hittil har blitt bygget for egen regning og risiko.

Les også: Røkke jr. selger skip

Nyheten førte til at verftsaksjen sluttet opp med hele 134,41 prosent til 9,98 kroner i løpet av tirsdagen.

Røkke senior gleder seg sikkert over sønnens suksess. Men selv om prosenten er voldsom, blir det hele småtterier i det store Aker-bildet.

Oppgangen øker ikke børsverdien av skipsverftsselskapet i Philadelphia til mer enn like i overkant av 100 millioner kroner.

Røkkes oljerally

Langt viktigere for Kjell Inge Røkkes Aker tirsdag er at aksjekursen i selskapets nest viktigste investering, Det norske oljeselskap, fikk seg en pen opptur.

Aksjen endte opp 3,42 prosent til 90,80 kroner.

Det norske har i det stille hatt en svært hyggelig sensommer på Oslo Børs.

Bare den siste måneden har aksjen steget med pene 16,48 prosent.

For Aker er det i økonomiske termer langt viktigere enn hovedeierens faderlige følelser for sønnens suksess i Philadelphia.

Aker 49,99 prosent av Det norske og den siste månedens opptur har økt verdien av eierandelen med over 800 millioner kroner.

Oljeaksjer var generelt i skuddet tirsdag som følge av at oljeprisen løftet seg med 1,5 prosent til 115,25 dollar.

Statoil endte opp 1,55 prosent til 150,80 kroner.

NASA-kontrakt

Kongsberg Satellite Services (KSAT) meldte i dag at de har inngått en kontrakt om leveranse av tjenester til neste generasjons værmeldingssatelitter som utvikles av den amerikanske romorganisasjonen NASA.

Les også: Kongsberg får kontrakt med NASA

Kontrakten har en varighet på fem år, og en verdi på ca. 132 millioner kroner.

- Systemene vil bli kontrollert fra selskapets hovedkontor i Tromsø. Kontrakten styrker selskapets posisjon som verdens ledende leverandør av tjenester knyttet til mottak av data fra og kontroll av satellitter i polare baner, heter det fra selskapet.

Kongsberg Gruppen steg 0,45 prosent i dagens handel.

Dårlige rederitall

Tørrbulkrederiet Golden Ocean la i dag frem tall for 2. kvartal som viste en overskuddet krymper, men bunnlinjen hold seg fortsatt i pluss.

Resultatet før skatt endte på 6,4 millioner dollar, ned fra 16,5 millioner dollar i fjor. Driftsinntekene falt til 64,0 millioner dollar, mot 96,2 millioner dollar i fjor.

Les også: Fredriksen-rederi skraper bunnen

Golden Ocean falt 1,48 prosent i dagens handel.

Oslo Børs steg godt i dagens handel, godt hjulpet av oppgangen i oljeprisen, samt økt optimisme til at de europeiske lederne skal klare å fikse gjeldsproblemene i eurosonen.

I løpet av børsdagen ble det omsatt for 2,29 milliard kroner, fordelt på 61.955 handler. 84 aksjer endte opp, mens 68 aksjer falt i dagens handel.

Hovedindeksen ente med en oppgang på 1,03 prosent 440,22 poeng.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om