Agasti tror et overskudd i år er mulig

Agasti-konsernet har snudd underskudd til overskudd i første kvartal.

Agasti
Publisert: Publisert:

Det norske finanskonsernet Agasti (tidligere kjent som Acta) melder onsdag morgen at de gikk med et driftsoverskudd på 11 millioner kroner i første kvartal, før avskrivninger (EBITDA).

Etter avskrivninger endte driften syv millioner i pluss (EBIT). I samme periode i fjor gikk driften fire millioner i minus etter avskrivninger, og null før avskrivninger.

Nå tror sjefen at selskapet har mulighet til å gå i pluss når man ser på hele året.

- Opprettholder vi dagens aktivitetsnivå er jeg trygg på at vi styrer mot positiv EBIT for 2014, også hensyntatt restruktureringskostnadene knyttet til nedskaleringen i Navigea. Aktivitetene og resultatet i kvartalet viser at vår modell har et stort potensiale og lover godt for fremtiden, sier administrerende direktør i Agasti Holding ASA, Jørgen Pleym Ulvness, i en børsmelding.

Finanstilsynet varslet tidligere i år at de vil tilbakekalle tillatelsene til datterselskapet Navigea Securities. Datterselskapet er en del av forvaltningsvirksomheten (Wealth Management) i Agasti.

Les også

Finanstilsynet vil stanse Agasti-selskap

Agasti påpeker at resultatene i første kvartal trekkes ned på grunn av kostnader knyttet til Finanstilsynets vedtak, men påpeker samtidig at det finnes positive sider:

«En eventuell avvikling av Navigea er estimert til å ha en positiv effekt på konsernets lønnsomhet», skriver selskapet som mener en avvikling kan gjennomføres med nedbemanninger eller andre strukturelle alternativer.

Les også

Agasti med store kuttplaner

Skal spare tresifret millionbeløp

I kvartalsregnskapet skriver Agasti at egenkapitalen under forvaltning har holdt seg stabil på rundt 30 milliarder kroner.

Samtidig foreslås det å øke utbetalingene til aksjonærer i alternative investeringer fra 700 till 900 millioner, sammenlignet med 2013.

Selskapet har i tillegg besluttet å kutte 100 til 120 millioner i kostnader i forvaltningsvirksomheten (Wealth Management).

For å få til dette vil 100 ansatte bli påvirket, ifølge selskapet.

Selskapet har kostnadsført tre millioner kroner knyttet til restruktureringen sin i første kvartal, mens man brukte 14 millioner i fjor. Totalt legges det opp til at omstillingen koster 40 millioner.

- Snuoperasjonen vi har gjennomført det siste halvannet året har lagt grunnlaget for at kunder av Agasti-konsernet nå kan betjenes betydelig mer effektivt, sier administrerende direktør Pleym Ulvness.

Les også:

Storinvestor risikerer millionbeløp på Agasti etter tilsyn- Gamle Acta er per definisjon dødtAgasti-investor solgte aksjer for 38 mill.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om