Telenor-tillitsvalgt: – En mørk dag i Telenors historie

Telenor-tillitsvalgte Esben Smistad svært kritisk etter Berit Svendsens avgang.

AVGANG: Berit Svendsen går av som direktør for Telenor Norge. Det får de ansattes representanter til å se mørkere på fremtiden.
  • David Bach
Publisert:

Konserntillitsvalgt Esben Smistad for de organiserte i El og IT Forbundet i Telenor, ser mørkt på dagens nyhet om at Berit Svendsen går av.

– Det er en mørk dag i Telenors historie. Og en trist dag for mange ansatte i Telenor Norge, som har mistet en leder som engasjerte og motiverte, sier Smistad.

Rundt klokken 7 tirsdag morgen kom meldingen om at Berit Svendsen slutter i Telenor, og at ny sjef for Norge-virksomheten blir Petter-Børre Furberg.

Les også

16 Telenor-topper har sluttet under Brekke

– Redd for at det merkes

Esben Smistad

Det skjer etter at det på ny har blåst opp til storm i Telenor, der det skal ha pågått det som beskrives som en maktkamp mellom Telenor-sjef Sigve Brekke og Svendsen, der han skal forsøke å få henne ut av jobben som sjef for Telenor i Skandinavia.

Esben Smistad mener Telenor nå har mistet viktig kompetanse.

– Det er få som har så god erfaring som Berit, som har hatt ansvaret for en så bred produktportefølje som Berit. Vi er redde for at det kommer til å merkes når Berit nå går ut av selskapet, sier han videre.

– Vi hadde ønsket at Berit skulle fortsette i Telenor, og var forberedt på det.

Berit Svendsen i et portrettintervju i Dine Penger (for abonnenter): – Suksess er den beste hevn

Nito: – Trist

Han får støtte av president Trond Markussen i Nito, som svarer på vegne av de organiserte teknologene i Telenor.

– Vi beklager og synes det er trist at en så dyktig teknolog forlater Telenor, sier Markussen, som understreker at de ikke vet, og ikke ønsker å kommentere, hva som ligger bak avgangen.

– Vi forutsetter at Telenor også i fremtiden sikrer at de har tilstrekkelig teknologisk kompetanse i ledelsen. Det burde det ikke være behov for å si.

Markussen er full av lovord om Svendsen, og viser til at Telenor Norge har levert gode resultater med Berit Svendsen som leder.

– Det har vært fantastisk positivt å ha ei dame som Berit Svendsen som rollemodell for kvinnelige teknologer og ingeniører. Der har hun vært helt unik å ha.

Negotia: – Mangfoldsledelse er ikke noe Telenor kan skryte av

Negotias forbundsleder Monica A. Paulsen skriver i en pressemelding at deres medlemmer beklager Berit Svendsens avgang.

– Blant Negotias medlemmer i Telenor Norge har Berit Svendsen vært en vel ansett leder for selskapet. De har hatt stor tillit til Svendsen og beklager at en så dyktig leder nå forlater selskapet. Negotia i Telenor opplever at Berit Svendsen har skapt tillit, vekst og gode resultater for Telenor Norge, skriver Paulsen.

I meldingen kommer det frem at Paulsen er bekymret over at toppledelsen i Telenor nå har et magert innslag av kvinner. I konsernledelsen er kun to av ni personer kvinner etter endringene.

– Mangfoldsledelse er tydeligvis ikke noe Telenor kan skryte av. Dette holder ikke i likestillingslandet Norge i 2018. Bedre kjønnsbalanse må være en klar og reell målsetting for Telenor i framtiden, konstaterer Negotias forbundsleder.

Brekke: – Prøvd å imøtekomme

I en melding fra Telenor tirsdag morgen redegjorde Telenor-sjef Sigve Brekke om avgangen.

– Jeg har forsøkt å finne en god løsning tilpasset Berits egne ønsker, og
samtidig sikre utvikling av kompetanse og erfaring både for henne og andre. Jeg
har stor respekt og forståelse for at utenlandsoppdrag ikke alltid passer.
Nettopp derfor har jeg prøvd å imøtekomme Berits ønsker og behov, sier Sigve Brekke i dagens pressemelding.

– Siden Berit selv har vist et stort engasjement for å arbeide videre med Skandinavia og jeg ønsket å beholde henne i konsernledelsen, var nettopp ett av tilbudene å fortsette som sjef for denne regionen og overta etter meg som styreleder i Telenor Norge, sier Brekke videre.

Berit Svendsen sier hun «forlater Telenor med en stolthet over å ha bidratt positivt til selskapets utvikling og vekst gjennom 30 år».

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Telenor

Flere artikler

  1. Får minst 9,9 mill. på vei ut døren fra Telenor

  2. – Uholdbart av Telenor

  3. Kilder: Brekke ble presset av Telenor-ansatte om Svendsens avgang

  4. – Som eiere forventer vi at styrene jobber systematisk med mangfold i ledelsen

  5. Berit Svendsen går av som sjef for Telenor Norge