Analytiker: Venter at Tesla-aksjen vil stige fremover

Forliket Elon Musk har inngått med det amerikanske finanstilsynet møter tilsynelatende god respons hos ekspertene. Markedsreaksjonene må vente til mandag.

INNGIKK FORLIK: Tesla-sjef Elon Musk har sagt seg villig til å gå av som styreleder og akseptere bøter for utspillet sitt på Twitter som beveget markedet voldsomt.
Publisert: Publisert:

– Dette er en god løsning for Teslas aksjonærer, sier analytiker Ben Kallo i Robert W. Baird & Co til Bloomberg.

– Jeg forventer av aksjen handler vesentlig høyere på dette og inn i kvartalet, når vi kan fokusere på det grunnleggende, fortsetter han.

Lørdag ble det kjent at Elon Musk har inngått et forlik med det amerikanske finanstilsynet, etter at de åpnet bedragerisak mot han torsdag.

I august tvitret Musk at han vurderte å ta selskapet av børs, og at han hadde sikret finansieringen for dette.

Tilsynet mener dette var falsk og villedende informasjon til markedet. Aksjen beveget seg voldsomt som respons på meldingen, og var på det mest kritiske ned 14 prosent på en dag.

Hverken Musk eller Tesla har sagt seg skyldig i anklagene fra SEC. Nå skal det betales bøter på til sammen 40 millioner dollar, og Musk må gå av som styreleder i tre år. Han får imidlertid bli i rollen som selskapets administrerende direktør.

Les også

Sissener om søksmålet mot Tesla-sjefen: – Jeg tror ikke man blir kvitt Musk

Skal hindre flere forstyrrelser

Steven Peikin i SEC har uttalt at løsningen har som mål å hindre flere forstyrrelser i markedet og skade Teslas investorer.

Tidligere SEC-advokat Stephen Crimmins sier begge sider nå kan trekke pusten og lene seg tilbake.

– Teslas aksjonærer kan sove godt nå som de vet at Musk forblir toppsjef i selskapet. Samtidig vil det nå være passende restriksjoner på plass, sier Crimmins.

Ifølge en kilde med kjennskap til saken planlegger Musk å kjøpe Tesla-aksjer for 20 millioner dollar når neste anledning byr seg.

Les også

Mer enn 50 milliarder forduftet i børsåpningen

Les også

Elon Musk anklages for bedrageri

Les også

Tidligere GM-topp: Tesla er på vei mot kirkegården

Publisert:

Her kan du lese mer om