Multiconsult-sjefen går av på dagen

Christian Nørgaard Madsen slutter i stillingen som administrerende direktør i Multiconsult med umiddelbar virkning. Det krevende siste året har påvirket både lederen selv og selskapet, sier styreleder. 

FRATRER: Stemningen var god da Multiconsults konsernsjef Christian Nørgaard Madsen (i midten) ringte med børsbjellen i mai 2015. Nå fratrer han med umiddelbar virkning.
Publisert:

– Styret har etter en grundig vurdering sammen med Madsen konkludert med at tiden er inne for at nye krefter overtar styringen av selskapet, skriver selskapet i en børsmelding fredag morgen.

Ifølge meldingen har styret og Madsen den siste tiden vært i tett dialog og «funnet det riktig at andre tar over det videre lederskapet av Multiconsult-gruppen».

Bård Mikkelsen ble valgt som ny styreleder i november i fjor. Til E24 forteller han at styret siden den tid har brukt mye tid på å sette seg grundig inn i situasjonen og at de ganske nylig hadde et styremøte hvor de konkluderte at det nå er riktig timing for å initiere et lederskifte.

– Gjennom Madsens tid har Multiconsult vært gjennom børsintroduksjon og en spennende utvikling. Så har det vært krevende det siste året. Det påvirker både lederen selv og selskapet, sier Mikkelsen.

Han vektlegger at det er full gjensidig forståelse for situasjonen.

Stolt over utviklingen

Christian Nørgaard Madsen har vært administrerende direktør siden 2012.

– Jeg er stolt over utviklingen og veksten Multiconsult har hatt i min tid, sier Madsen i en kommentar.

Børskommentar: (+) Hopp på Scatec Solar-toget – det er klart for avgang

Arbeidet med å finne erstatteren starter umiddelbart. Det er konserndirektør Lars Opsahl som overtar stillingen frem til selskapet finner en ny permanent løsning.

– Først og fremst vil jeg takke Christian for den jobben han har gjort for Multiconsult. Multiconsult er en robust organisasjon og har en klar strategi for tiden fremover. Jeg har ingen planer om å gjøre større endringer, og mitt primære fokus vil være på stabilitet, lønnsomhet og god drift, sier Opsahl i meldingen.

Ifølge styreleder Mikkelsen er det vanskelig å si hvor lang tid det vil ta å finne selskapets nye sjef.

Les også

Mange kommuner vurderer sjelden driftskostnadene til nye bygg

Svakt tredjekvartal

Multiconsult har lagt bak seg en krevende avslutning på fjoråret.

I tredje kvartal ble driftsresultatet mer enn halvert fra året før, fra 10,5 til 4,5 millioner kroner. I desember ble det dessuten kjent at finansdirektør Anne Harris går til Statkraft.

– Bransjen befinner seg i en mer utfordrende tid enn noensinne, med tanke på prispress. Samtidig er markedsutsiktene for forretningsområdene våre gode, med tanke på volum og fremtidige muligheter, uttalte Nørgaard Madsen den gang.

Den vurderingen støtter Bård Mikkelsen nå.

– Markedet er gjennomgående veldig godt i de fleste sektorer som selskapet jobber i. Vi har en bra ordrereserve.

Multiconsult har rundt 3.000 ansatte. Selskapet driver med ingeniør- og arkitekttjenester.

Deres navn har blant annet dukket opp i den famøse byggeskandalen på Stortinget. Multiconsult ble i desember 2017 stevnet for 125 millioner kroner. I april leverte selskapet et 200 siders tilsvar hvor de avviste påstander om grov uaktsomhet.

Publisert: