Tek-krasj på Wall Street: Investorer håper Apple er redningen

Etter voldsomme utslag for de største teknologiselskapene, skal Apple ut i ilden tirsdag kveld. iPhone Xs popularitet og hvordan selskapet blir påvirket av handelskrigen, er spørsmålene investorene vil ha svar på. 

LEGGER FREM RESULTATET: Tirsdag kveld norsk tid vil Apple-sjefen Tim Cook legge frem selskapets resultat for andre kvartal.
Publisert: Publisert:

Det har vært store overraskelser når flere av de såkalte FAANG-selskapene- Facebook, Amazon, Apple, Netflix og Google – har lagt frem sine kvartalsresultater denne sommeren. Amazon og Google leverte resultater som førte til at aksjeprisen steg fire-fem prosent, mens kursene til Netflix- og Facebook-aksjene falt henholdsvis 13 og 20 prosent etter deres resultatfremleggelse.

I det hele tatt har indeksen FANG+, som også inkluderer andre store teknologigiganter slik som Twitter og Tesla, falt 8,5 prosent de siste ti dagene.

Tirsdag kveld er det Apple som legger frem sitt resultat for andre kvartal og sine fremtidsutsikter. Mye av fokuset vil ligge på salget av iPhone X og lansering av nye telefoner til høsten, ifølge Bloomberg.

SVALESTUP: FANG+ indeksen har falt med 8,55 prosent de siste ti dagene.

Forventer 17 prosent årlig inntektsvekst fra iPhone

Les også

Amazon knuser forventningene

Ifølge nettstedet forventes det at Apple solgte 41,8 millioner iPhoner, og på grunn av den høye prisen på iPhone X, skal inntektene fra salget øke med 17 prosent. Analytikere forventer at den gjennomsnittlige iPhone-prisen øker til 5.600 kroner, opp fra 4.900 kroner samme periode i for.

Det ventes altså at salget i andre kvartal fortsatte å stige. Dette er noe uvanlig, siden dette ofte er et kvartal der potensielle kjøpere sitter på gjerdet i påvente av de nye modellene som slippes i september.

Ifølge CBC, spekuleres det i tre nye iPhone-modeller. En oppdatering av dagens iPhone X, en større versjon og en billigversjon med LCD-skjerm.

Handelskrig

Det knytter seg spenning til hvordan handelskrig med Kina og økte tollavgifter kommer til å påvirke selskapet fremover. Apples produkter designes i California, men settes stort sett sammen i Kina.

Selskapets CEO Tim Cook har selv sagt til Trump at tollavgifter ikke er det riktige steget å ta, og flere analytikere mener Apple er selskapet med mest å tape på handelskrigen.

Shannon Cross, analytiker i Cross Research, mener at Apple ikke slipper unna handelskrig-problematisering på resultatfremleggelsen.

Les også

Varsler, trusler og u-svinger: Dette er oversikten over handelskrigen

– Apple må snakke om handel på presentasjonen, særlig på grunn av hvor involverte de er i den kinesiske forsyningskjeden. Jeg tipper de vil legge vekt på alle investeringene de gjør i USA, siden det er deres beste utvei, sier hun til Bloomberg.

Tallene kommer også til å påvirke norske sparepenger. Det norske Oljefondet har sin største aksjepost i Apple, verdt 61,2 milliarder kroner ved utgangen av første kvartal.

Les også

Årets mest volatile måned kan bli enda mer ustabil i år

Les også

Tidenes største Facebook-fall

Publisert: