Bitcoin med ny prisrekord

– Markedet reagerer positivt på at det er blitt endelig enighet rundt hvordan man skal løse etableringsproblemene, sier Stephan Nilsson, leder i Norges Bitcoin- og Blockchainforening.

REKORD: Bitcoin-prisen steg til rekordhøye nivåer.

Foto: Benoit Tessier Reuters
  • Martin Hall Larsen
Publisert: Publisert:

Bitcoin-prisen steg til rekordhøye 3,360 dollar lørdag. Prisen la seg deretter på 3,303 dollar som gir bitcoin en markedsverdi på 54 milliarder dollar, eller rundt 429 milliarder kroner, melder CNBC.

Nettvalutaen har nå mer enn tredoblet verdien det siste året og bare i starten av august har verdiøkningen vært på rundt 15 prosent.

Ethereum, en annen nettvaluta, steg mer enn 12 prosent til 250 dollar lørdag ettermiddag.

«Prisrallyet» kommer av økt optimisme i den videre utviklingen av plattformen, skriver CNBC.

Mindre usikkerhet rundt Bitcoin Cash

Bitcoin-ekspert Torbjørn Bull Jenssen forklarer at prisrekorden kommer av at kjedesplitten i forrige uke ikke var så dramatisk som mange hadde fryktet.

– Det var en betydelig usikkerhet rundt bitcoin både før og etter splitten, men nå har usikkerheten blitt mindre, sier han.

Splitten, hvor Bitcoin Cash så dagens lys, var ledet av en liten gruppe såkalte «miners» i Kina som var uenige i de planlagte oppgraderingen til bitcoin-plattformen som var ment til å øke transaksjons kapasiteten.

Mange var usikre på hva som ville skje når bitcoin ble splittet og man fikk Bitcoin Cash, men nå ser man at den nye versjonen ikke er den utfordreren man trodde, forklarer Jenssen.

PRISFEST: Bitcoin fikk et hopp i prisen lørdag. Så lagt i august har prisen steget rundt 12 prosent.

Foto: CoinDesk

– Mer homogen gruppe utviklere

Prisrekorden kommer av at markedet er svært positive til at bitcoin-miljøet endelige er på samme bølgelengde og kan lettere gå løs på å løse problemene bitcoin har, forteller Stephan Nilsson, leder i Norges Bitcoin- og Blockchainforening.

Rent teknisk er ikke Segwit2x-oppgraderinger iverksatt, men markedet sender likevel prisen oppover da utsiktene til full aktiveringen 14. august er svært positive.

– Markedet reagerer positivt på at det er blitt endelig enighet rundt hvordan man skal løse etableringsproblemene, sier han.

Nilsson forklarer også at kjedesplitten har vært veldig positivt for bitcoin – i motsetning til hva mange hadde fryktet.

Nå har man ikke lenger fraksjoner innad i miljøet som debattere om hvordan man skal utvikle bitcoin. Dette gjør at utviklingen av plattformen vil gå betydelige raskere fremover.

– Vi når har en mer homogen gruppe utviklere hvor alle trekker i samme retning, sier Nilsson.

Les også

– Det som fremstår som en boble, viser seg å være en liten ert

Les også

Analytiker: Én bitcoin vil koste 840.000 kroner om 10 år

Les også

– Det har bredt seg en følelse av eufori

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Bitcoin
  2. Dollar
  3. Digital valuta
  4. Valuta

Flere artikler

  1. Markedsverdien har nådd 100 milliarder dollar

  2. Enighet om oppgradering ga prishopp: – Veldig positivt for bitcoin

  3. Bitcoins blokkjede kan splittes i to

  4. Bitcoin har steget 40 prosent i august: – Tjener på den geopolitiske spenningen

  5. Ny rekord: Bitcoin bikker 7000 dollar