Boligbygger melder om spesielt sterkt marked i Stor-Oslo

Selvaag Bolig øker resultatet i første kvartal, til tross for lavere inntekter.

RESULTATVEKST: Selvaag Bolig legger mandag frem tall for første kvartal. Bildet et arkivfoto som viser et tidligere prosjekt i Oslo.

Foto: Terje Pedersen NTB scanpix
  • Anders Park Framstad
Publisert:

Selskapet solgte i kvartalet 190 boliger med en samlet verdi på 984 millioner kroner. Det meldes om et spesielt sterkt boligmarked i Stor-Oslo, der Selvaag har hoveddelen av sine prosjekter.

Driftsinntektene i perioden ble 456 millioner kroner, ned fra 624 millioner i samme periode året før. Resultatet klokket imidlertid inn på 76,2 millioner – en økning fra 41,8 millioner i første kvartal 2016.

Driftsresultatet før av- og nedskrivninger ble 81,8 millioner kroner. Dette er en økning fra 69,1 millioner året i forveien, og bedre enn ventede 33,3 millioner kroner (SME).

– Vi fortsetter å levere gode resultater og marginer, og det er stor verdiskaping i selskapet. 99 og 87 prosent av boligene som ferdigstilles i 2017 og 2018 er allerede solgt. Vi vil med andre ord fortsette å levere gode resultater i tiden fremover, sier administrerende direktør Baard Schumann i en uttalelse.

Oppgang i Stavanger

Gjennom årets tre første måneder igangsatte Selvaag bygging av 186 enheter, mens 63 enheter ble ferdigstilt og 85 overlevert.

Samlet hadde selskapet 1.479 enheter under bygging ved utgangen av kvartalet, hvorav 86 prosent allerede er solgt. Den samlede salgsverdien oppgis til 6.340 millioner kroner.

I kvartalet har Selvaag ellers kjøpt fire tomter i Oslo, Ski og Trondheim. Her er det planlagt bygging av netto 750 boliger.

– Vi har solgt svært godt de siste årene og investerer i sentrale tomter i pressområdene. Boligmarkedet hittil i 2017 har vært noe roligere enn i tidligere perioder, spesielt i Oslo, men vi selger likevel jevnt og godt i alle prosjekter. I Stavanger-området er markedet er derimot bedre enn på lenge og vi har hatt en vellykket salgsstart i mai. Vi har en sterk posisjon i dette markedet, sier Schumann.

Liten effekt av egenkapitalkrav

I kvartalsrapporten kommenteres den nye boliglånsforskriften, som trådte i kraft fra 1. januar 2017. I denne øker kravet til egenkapital ved lån til sekundærbolig i hovedstaden, og det stilles nye krav til maksimal belåningsgrad og vilkår for avdragsfrihet.

Tidligere har ekspertene «avlyst» boligprisfesten i Oslo basert på blant annet dette.

«Egenkapitalkravet har så langt hatt liten effekt, mens kravet om maksimalt samlet lån har bidratt til å dempe prisveksten i Oslo. Forskriftsendringen har imidlertid hatt liten effekt i markeder der boligprisene er lavere enn i Oslo», skriver Selvaag mandag.

Les også

Dette skjer denne uken

Les også

– Har søkt nye markeder, nå får de betalt

Les også

Meglertopp om boligtrøkk: – Nesten aldri vært så mye til salgs

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Selvaag Bolig

Flere artikler

  1. Kraftig salgsfall for Selvaag Bolig

  2. Jevnt salg, men nesten halvert resultat

  3. Børsnoterte boligbyggere melder om roligere markeder

  4. Selvaag Bolig varsler historisk utbytte

  5. Selvaag Bolig endte første kvartal i minus