DHT: Frontlines søksmål avvist av retten i New York
Frontlines forsøk på å gå rettens vei for å stanse storavtalen mellom DHT og BW Group er avvist på alle punkter av dommeren, sier DHT-ledelsen.
Etter at Frontlines forsøk å sluke rederiet DHT ble avvist kom BW Group på banen og gikk inn som storeier, noe som blokkerte John Fredriksen-rederiets frieri.
Fredriksens Frontline så likevel ikke ut til å ha gitt opp.
Selskapet varslet nemlig søksmål mot BW og DHT, der det fremgår at retten bes om blant annet å stanse avtalen med BW Group.
Søksmålet ble levert til høyesterett i New York tirsdag.
– Avvist på alle punkter
Til E24 opplyser imidlertid ledelsen i DHT at dette søksmålet er blitt stanset av domstolen.
– Det som er riktig er at dommeren har kommet med sin avgjørelse og avviste Frontlines klage på alle punkter, sier Svein Moxnes Harfjeld i DHT.
Han er administrerende direktør i det New York-noterte tankrederiet, sammen med Trygve P. Munthe.
– Vår avtale med BW går som planlagt og har i dag tatt over det første av skipene som er kjøpt, sier han.
BW Group inn i DHT – blokkerer Fredriksens oppkjøpsforsøk
I det 34 sider lange dokumentet levert inn av Frontline til retten går det også frem at selskapet har presentert et nytt bud overfor DHT – denne gangen tilbys 0,8 aksjer i Frontline per DHT-aksje.
Dette er det tredje tilbudet. De to foregående frieriene ble blankt avvist av DHT, noe også dette blir.
– Budet fra Frontline er ikke endret, det er bare en gjentagelse, sier DHT-sjefen.
Ga Frontline-frieri kald skulder
Avtalen Frontline ville sette en stopper for ble kunngjort i siste halvdel av mars.
Gjennom denne kjøper DHT Holdings en flåte av 11 store oljetankskip (VLCC) fra Sohmen-familiens BW Group med oppgjør i aksjer og kontanter, noe som betyr at sistnevnte vil bli eier av omtrent en tredjedel av aksjene i DHT.
Avtalen betyr også at BW Group får en eierandel som kan blokkere John Fredriksen-sfærens oppkjøpsfrierier.
I slutten av januar varslet nemlig Fredriksens tankrederi Frontline at det ønsket å sluke DHT Holdings, etter at det hadde kjøpt 16 prosent av aksjene. Ifølge Frontline ville kombinasjonen skapt verdens største tankrederi.
Men frieriet ble blankt avvist av de to konsernsjefene i DHT. I et brev til aksjonærene sendt ut i februar sa de at budet undervurderte selskapet.
– Frontline foreslo å betale for oss med sterkt oppblåste Frontline-aksjer som handles betydelig over de underliggende skipsverdiene, skrev blant annet DHT-ledelsen.
Isteden snudde altså DHT seg rundt og inngikk avtalen der det kjøper seg en større flåte og får inn en ny dominerende eier.