Lakseaksje falt videre – alle analytikerne anbefaler kjøp

Norway Royal Salmon fortsatte nedturen etter gårsdagens fusjonsnyhet, men analytikerne tror aksjen skal stige 53 prosent. Pareto ser mulighet for en «kraftig reprising».

SER STOR OPPSIDE: Samtlige ni analytikere som følger NRS anbefaler å kjøpe aksjen, som er i fritt fall på Oslo Børs.
Publisert:

Norway Royal Salmon (NRS) falt nesten to prosent på en ellers positiv Oslo Børs onsdag, og er dermed ned over syv prosent etter å ha annonsert en fusjon med konkurrenten Salmonor tirsdag denne uken.

I henhold til avtalen skal NRS kjøpe Salmonor for 8,3 milliarder kroner med oppgjør i kontanter og egne aksjer.

Analytiker Christian Nordby i Kepler Cheuvreux forklarte i går kursfallet med usikkerhet rundt finansieringen av transaksjonen, som delvis skal løses gjennom en emisjon i NRS.

Likevel er både Nordby og de åtte andre analytikerne som følger NRS svært positive til aksjen. Samtlige anbefaler kjøp, med et gjennomsnittlig kursmål på 225 kroner, ifølge Bloomberg.

Det gir en oppside på drøyt 53 prosent fra dagens kurs på drøye 147 kroner.

Nordby understreker at han ikke har oppdatert sine estimater eller anbefaling etter gårsdagens oppdatering fra NRS, og avventer morgendagens telefonkonferanse med selskapet.

– Nå virker det som at aksjen trenger litt klarhet i hva som skjer rundt finansiering av oppkjøpet, sier Nordby.

Kurskollaps etter budkrig

E24 skrev i går at NRS-kursen handles til det laveste nivået på fire år, og at Sjømatindeksen på Oslo Børs har steget hele 57 prosent i samme periode.

Kursen har kollapset etter at laksekonsernet NTS i fjor høst vant en dramatisk budkrig om selskapet med konkurrenten Salmar, som dermed trakk sitt varslede bud på 270 kroner per aksje.

NTS har nå full kontroll med 68 prosent av NRS, foran et knippe kanadiske fond og Hellesund-oppdretter Karl Olaf Jørgensen, som alle eier rundt to prosent hver.

Daglig handelsvolum i aksjen har falt kraftig siden NTS sikret sin dominerende posisjon i fjor høst.

– Rent underliggende synes jeg NRS-aksjen har vært billig på grunn av volumpotensialet og stigende laksepriser, det har vært mitt grunnlag for kjøpsanbefalingen, sier Nordby.

– Må levere på vekstpotensialet

Pareto Securities har et kursmål på 220 kroner for NRS.

– Det viktigste nå er å få på plass finansieringen for å kjøpe Salmonor og få gjennomført den sammenslåingen. Deretter må selskapet begynne å levere på vekstpotensialet sitt. Klarer de dette tror jeg vi vil se en kraftig reprising av aksjen, sier Pareto-analytiker Carl-Emil Kjølås Johannessen.

– Men da er det kanskje lurt å vente med å kjøpe aksjen til finansieringen er på plass?

– Det kan jo være, det er jo åpenbart mulig at den emisjonen som trolig kommer blir gjort på enda lavere nivåer enn dette. Men den kan jo selvfølgelig også skje på høyere nivåer, sier Johannessen.

– Personlig føler jeg at NRS-kursen er for lav. Det kan skyldes at man har ventet på avklaringer rundt eierforhold som har gjort aksjen mindre attraktiv, sa NRS-styreleder og NTS-storeier Helge Gåsø til E24 tirsdag.

Pekte på lavere likviditet

Mens Salmonor produserer laksen sin i Trøndelag, er NRS basert hundrevis av kilometer unna, i Troms og Finnmark.

Til tross for den omfattende geografiske distansen har NRS tidligere kommunisert at det er et «betydelig potensial for synergier» ved en fusjon.

– Jeg ser ikke så store synergier i en fusjon. Men det er klart at et sammenslått selskap får en størrelse som kan gjøre aksjen mer interessant for investorer, sa Sparebank 1 Markets-analytiker Knut Ivar Bakken til E24 i oktober.

Han fremhevet samtidig konsekvensene av at NTS ifølge hans beregninger lå an til å kontrollere nærmere 81 prosent av et sammenslått selskap.

– Dette vil være negativt for minoritetsaksjonærene, siden aksjen vil få begrenset omsetning, sa Bakken den gang.

Sparebank 1 Markets opererer med det høyeste kursmålet på NRS på 270 kroner, noe som tilsvarer en nær dobling fra dagens kurs.

Bakken sier til E24 onsdag at han ikke har flere kommentarer rundt aksjen for øyeblikket.

Les også

NRS falt etter fusjonsmelding: – Skaper usikkerhet for småaksjonærene

Les også

Varsler milliardfusjon i laks – vil slå sammen NRS og Salmonor

Les også

Ser «betydelige» synergier ved fusjon – analytikere er uenige

Les også

Budkrigen om NRS: Eva og Ingri avgjorde milliardkampen

Publisert:
Gå til e24.no