Arendals Fossekompani vurderer å børsnotere nytt induksjonsselskap

Samtidig som selskapet kjøper tysk induksjonsselskap etablerer Arendals Fossekompani (AFK) et nytt konsern, og vurderer børsnotering.

Morten Henriksen (t.v.) er administrerende direktør i Tekna Holding. Her sammen med administrerende direktør i Arendals Fossekompani Ørjan Svanevik.
Publisert: Publisert:

Det er det tyske selskapet IPT Technology som kommer inn under det Arendalsbaserte investeringsselskapet.

– For et år siden begynte vi å se etter selskaper som brukte induksjon til andre ting enn varme, og vi fant da IPT Technology, sier Arendals Fossekompani-toppsjef Ørjan Svanevik.

Han vil ikke si hvor mye de betaler for det tyske selskapet som har patenter på trådløs lading, som Svanevik tror kan bli stort for eksempel knyttet til selvkjørende biler.

Arendals Fossekompani eier allerede et annet induksjonsselskap, EFD Inductions. EFD og IPT vil bli slått sammen i et konsern med navnet Evolgy, og det er dette selskapet som man vurderer å ta på børs.

Det er også aktuelt å gjøre flere oppkjøp, opplyser selskapet.

– Det er ikke riktig timing for børsnotering akkurat nå, men vi tror dette vil bli en super kandidat i markedet med tanke på at EFD har en veletablert forretning med god kontantstrøm, i tillegg til å være fremtidsrettet, sier Svanevik.

AFK-toppen sier at større selskaper som har eid IPT tidligere ikke har klart å få ut potensial som finnes i selskapet blant annet fordi det tar tid å kommersialisere slike produkter.

– Hvorfor skal dere lykkes der andre har feilet?

– Det handler om vår posisjon i markedet. Vi har allerede 1.000 ansatte i bransjen spredt omkring i hele verden, en stor kundebase og et stort leveranseapparat. Det har nok også litt med timing å gjøre. Trådløs lading og batterier har jo først nylig tatt av, sier Svanevik som sier dette er satsingen er av den langsiktige sorten.

AFK opplyser at det er brukt 2,5 milliarder på utvikle IPTs teknologi, men at oppkjøpet bare tilsvarer en brøkdel av dette.

Publisert:

Her kan du lese mer om