Thomas Giertsen går inn som investor i Kron: – Ikke småpenger

Humoristen har flyttet sparepengene til Kron – og blitt medeier i samme slengen. Han vil ikke si hvor mye han investerer i selskapet.

SAMARBEIDSPARTNERE: Thomas Giertsen var lei av vinduskonvolutter og lange skjemaer om pensjonssparing. Det problemet opplever han ikke å få hos Kron.
Publisert:

– Jeg har valgt innstillingen der man sparer som Oljefondet. Det er fint og greit og jeg skjønner det.

Thomas Giertsen har opp gjennom årene prøvd en del forskjellige tjenester til å forvalte sparepengene hans. Humoristen synes alle har vært uoversiktlige og vanskelige å sette seg inn i.

Nå er sparepengene plassert i investeringsselskapet Kron. Der står enkelhet i sentrum.

– Vi har et prinsipp som heter at «er det ikke enkelt nok, så gjør vi det ikke». Der har Thomas allerede utfordret oss på konkrete ting, sier Kron-sjef Emma Tryti.

Les på E24+

Emma Tryti: Fra fotball til fintech

Vil ikke tallfeste investering

Thomas Giertsen er en som blir veldig engasjert når han finner noe han liker. Derfor har han ikke nøyd seg med å plassere egne penger i Kron og å fortelle venner på middagsselskap om appen.

Han har samtidig kjøpt aksjer i selskapet og inngått en samarbeidsavtale for å promotere det.

– Noen ganger kommer det nye ting og så tenker jeg «hvorfor har det ikke alltid vært sånn?». Denne tjenesten tror jeg mange andre også kan ha stor glede av, sier Giertsen.

Thomas Giertsen har hatt to knallår på rad med holdingselskapet Egeberg Holding. Regnskapet for 2021 er ikke klart ennå.

Den ellers sprudlende 50-åringen blir tilsynelatende ukomfortabel når E24 stiller spørsmål om hvor mye penger han har gått inn med.

– Nei, jeg kan ikke si noe annet enn at for meg er det ikke småpenger i hvert fall. Det er absolutt sånn at dette har jeg veldig lyst til å være med på, jeg tror på det. Og da tar jeg i min bok en, noe som jeg synes...

– Er det over fem millioner kroner?

– Jeg synes ikke det er sånn, jeg har ikke så lyst til å tallfeste det, men det er nok for meg. Hvis jeg ikke tror ordentlig på noe så ville jeg ikke investert så mye.

Emma Tryti skyter inn:

– Det vi kan si er at Thomas reinvesterer hele honoraret for samarbeidet vårt og legger til egne midler på toppen.

– Hvor mye er Kron verdsatt til nå?

– Jeg kommenterer ikke på prising av selskapet.

Krons regnskap for 2021 er ikke klart ennå. Grafikken under viser 2020-tall.

Forvalter over seks milliarder kroner

Kron ble startet i 2017 og tilbyr fonds- og pensjonssparing. I fjor bikket de 40.000 investerte kunder, en tredobling fra året før. Samtidig ble forvaltningskapitalen syvdoblet, til ca. seks milliarder kroner.

Daglig leder Emma Tryti forteller at de generelt sett har to typer kunder. Det er de som ønsker å styre mye selv, å plukke seg en egen portefølje av fond. Og så er det de som ønsker at Kron fikser alt for dem.

Kron-sjef Emma Tryti kunne glede seg over sterk vekst for investeringsselskapet i fjor.

Thomas Giertsen er ikke i tvil om hvilken kategori han tilhører.

– Jeg vil jobbe med det jeg synes er gøy og så vil jeg at noen jeg har tillit til kan ordne med sparepengene mine på en enkel og oversiktlig måte. Men jeg synes jo det er gøy å gå inn og følge med.

Les på E24+

Thomas Giertsen: – Et eksempel på en som blir hyggeligere jo rikere han er

Har valgt seg is i magen

Den siste tiden har det kanskje ikke vært like gøy. Høy prisvekst i samfunnet presser sentralbanker verden over til å øke rentene, noe aksjemarkedene reagerer negativt på.

Hvor store papirtap man har til enhver tid, er svært tilgjengelig med Krons app. Deres ferskeste intervall viser avkastningen for de siste syv dagene.

Samtidig er det forskning som tyder på at for langvarig sparing i aksjefond, er det smart ikke å følge med på kursen når børsene faller.

Giertsen og Tryti vil ikke avsløre hvor mye humoristen har kjøpt seg inn for – eller hvor stor eierandel han har.

– Til denne typen kunder har vi utviklet en «is i magen-knapp». Hvis det er uro på børsene en periode og man ikke ønsker å se røde tall, kan man trykke på den for å skjule avkastningen, sier Tryti.

– Ja, det har jeg gjort, skyter Giertsen inn.

Han forteller at han har dummet seg ut noen ganger tidligere ved å selge seg ut på et tidspunkt som viste seg å være dårlig.

– Kanskje det var derfor jeg trykket på «is i magen» nå. Men samtidig tenker jeg på dette som pensjonspenger, så jeg kan tåle å se røde tall en periode også.

Publisert:

Her kan du lese mer om