Investor kjøper flyaksjer mens coronafrykten blusser opp

Da den nye omikron-varianten satte en støkk i markedene og sendte flyaksjer nedover, økte investor Asbjørn Abrahamsen luftfartsveddemålet sitt. – Greit å kjøpe seg litt opp til rabattert pris, sier han.

Asbjørn Abrahamsen tjente stort da han solgte eiendomsimperiet sitt. Siden bygde han seg opp i USA.
Publisert:

Flyaksjer har vært mye omtalt den siste måneden i kjølvannet av pandemiutviklingen.

På Oslo Børs har både de etablerte aktørene Norwegian og SAS og de ferske satsingene Flyr og Norse Atlantic falt siden starten av november.

I samme periode har Tønsberg-investor Asbjørn Abrahamsen økt veddemålet sitt på sistnevnte. Den siste måneden har han kjøpt 75.466 Norse-aksjer fordelt på fire kjøp, ifølge oversikter.

Tre av kjøpene kom rundt og dagene etter at flyaksjer falt bredt over hele Europa i slutten av november på grunn av at omikron-varianten blusset opp coronafrykten i markedet.

Abrahamsen er ikke den eneste som kjøpte flyaksjer etter denne nedturen. Internasjonalt steg flyaksjer markant tidligere i desember, forklart med optimisme for at omikron-varianten likevel ikke vil hindre en videre gjenåpning av samfunnet og økonomien.

Satser millioner

Samlet sitter Abrahamsen nå på 644.695 aksjer verdt rundt ni millioner kroner, en beholdning som gjør ham til 27. største aksjonær i Norse, det eneste Oslo Børs-selskapet der det heleide investeringsselskapet Hands-On Property as er blant de 50 største aksjonærene.

Abrahamsen gjorde comeback som flyaksjonær i mai med 298.163 Norse-aksjer, året etter han i 2020 tapte stort på Norwegian-krisen.

På papiret har han også tapt penger på Norse-investeringen, der aksjekursen er ned rundt 30 prosent siden inntoget.

Investoren omtaler Norse-aksjen som «billig».

– Når man først er litt inne i aksjen fra før, så er det greit å kjøpe seg litt opp til rabattert pris, kommenterer Abrahamsen til E24.

Les på E24+

Dette må du følge med på i aksjemarkedet i 2022

Ser forbi virusoppblussingen

Mens Norwegian, SAS og Flyr har fly i luften, er den planlagte oppstarten til Norse våren 2022 (se faktaboks om mer informasjon om selskapet).

Abrahamsen understreker nå at han gleder seg til oppstarten og har tro på selskapet.

– Forbindelsen med USA, verden største marked, er viktig, og jeg har veldig tro på den ruten. Den har garantert en høy fremtid, sa investoren, som også har kontorer i Florida, da den første Norse-investeringen ble kjent i vår.

Norse skal i første omgang tilby flyginger med Boeing 787 Dreamliner-fly mellom Europa og USA. Selskapet plukker dermed opp hansken etter Norwegians vrakede satsing.

Abrahamsen frykter ikke den nye virusoppblussingen.

– Vi er alle flinke til endringer i verden og jeg har mer tro på raskere bedring denne gangen enn siste, noe vi ser på markedene allerede. Det kommer til å bli mer normalt å leve i usikkerheten sammen med virus i fremtiden, og å fly til flotte steder i verden kommer ikke til å stoppe helt denne gangen, kommenterer han.

Fond solgte alt i Norwegian – økte i Norse

På aksjonærsiden i Norse er blant andre også flyveteranene Bjørn Kjos og Bjørn Kise og investor Edvin Austbø.

På aksjonærlisten er også flere fond, der Skagen Vekst er fjerde største eier. Det norske fondet, som styres av forvalterne Alexander Stensrud og Søren Milo Christensen, gjorde i november også endringer i sin luftfartsbeholdning.

I en rapport til kundene tidligere i desember fremgår det at fondet solgte seg helt ut av Norwegian i perioden, ettersom flyaksjen nådde deres kursmål.

Siden begynnelsen av november er Norwegian-aksjen ned over 15 prosent og forvalterne unngikk dermed denne nedturen.

Norse-beholdningen ble på motsatt side økt med 135.038 aksjer til rundt 4,6 millioner stykker mot slutten av november, ifølge aksjonæroversikter.

Les også

Abrahamsen er positiv til den erfarne flytrioen i Norse

Publisert:
Gå til e24.no