«Meme-aksjen» AMC tapte tre milliarder i andre kvartal

AMC Entertainment har hatt et ellevilt år på Wall Street. Selv om kinokjeden fremdeles går i minus, har selskapet utnyttet himmelferden til å hente friske milliarder.

AMC Entertainment tapte mindre enn markedet ventet i kvartalet som gikk, og aksjen klatrer i etterhandelen.
Publisert:

Kinoselskapet AMC Entertainment ble, sammen med spillbutikkjeden Gamestop, en av de mest omtalte aksjene på Wall Street ved årsskiftet.

Nå har AMC levert sine ferskeste tall for andre kvartal, som viser at kjeden fortsatt går med milliarder i underskudd.

Etter skatt landet resultatet på minus 344 millioner dollar, tilsvarende et underskudd på 3,1 milliarder kroner.

Tallene er bedre enn markedet ventet. Ifølge konsensusestimater innhentet av Bloomberg var det ventet at selskapet ville tape 452 millioner dollar i kvartalet. I samme periode i fjor var tapet på 561 millioner dollar.

Selskapet omsatte også for mer enn ventet. Inntektene landet på 444,7 millioner dollar, mot estimatet på 382 millioner.

AMC-aksjen stiger 9,9 prosent i handelen etter stengetid på Wall Street.

Ellevilt år

I vinter bidro en heftig kamp mellom småinvestorer og hedgefond som veddet på kursfall til å sende de såkalte «meme-aksjene» Gamestop og AMC Entertainment til himmels.

Oppgangen ble knyttet til diskusjoner på ulike nettsamfunn, blant annet Reddit-forumet «WallStreetBets». Her snakket flere om å ta makten fra profesjonelle investorer på Wall Street, og om å hindre at store fond skal tjene penger på selskaper som går under.

Kursoppgangen bidro til store tap for aktører som shortet aksjene – fordi de altså hadde veddet på kursfall.

Les også

Vill himmelferd for AMC-aksjen med Reddit-krigere i ryggen

Les på E24+

Dette mener analytikerne om Tesla-aksjen nå

Hentet milliarder

Utover året falt AMC-aksjen noe tilbake, men den fikk på nytt oppmerksomhet tidligere i vår. Da satt kinoaksjen nok en gang fart, og oppnådde på det meste en stengekurs på over 62 dollar tidlig i juni, etter å ha startet året på rundt 2,2 dollar.

Siden har temperaturen dabbet noe av, og aksjen er den siste måneden ned litt mer enn 30 prosent. Men AMC-aksjen er fremdeles opp 1.470 prosent hittil i år.

Den elleville kursoppgangen har gjort det mulig for kinoselskapet å hente inn friske penger.

Ifølge dagens rapport har AMC i løpet av andre kvartal alene hentet inn 1,25 milliarder dollar gjennom aksjesalg. Det tilsvarer litt over 11 milliarder kroner.

– Vi tror dette gir AMC økonomisk utholdenhet til navigere modig gjennom coronapandemien, sier administrerende direktør Adam Aron i en uttalelse.

Publisert: