Hydrogenpro kraftig opp på positiv Oslo Børs

Telenor fikk samtidig hard medfart på Børsen. Analytiker mener telekomgiganten leverer skuffende tall for fjorårets fjerde kvartal.

Publisert:

Hovedindeksen holdt seg på pluss-siden hele handelsdagen, og endte til slutt opp 0,55 prosent onsdag.

Det har samtidig stort sett vært positiv stemning på børsene ut i verden. De viktige børsene i Asia som var åpne hadde oppgang, og det europeiske markedet har fulgt opp med grønn tall. I USA har også handelsdagen startet i positivt terreng, på det som kan bli den fjerde dagen på rad med oppgang.

Oljeprisen (brent spot) holder seg samtidig rundt 89 dollar fatet, etter en kortvarig tur over 90 dollar fatet tidligere på ettermiddagen.

Telenor ned etter resultatfall

Telenor-aksjen falt 5,55 prosent onsdag formiddag, etter å ha lagt frem resultater før Oslo Børs åpnet. Aksjen var også den mest omsatte.

Frank Maaø i DNB Markets sier Telenors fjerdekvartalstall var svakere enn han ventet, og peker da særlig på de underliggende driftsmarginene.

– Selv om Telenor guider på vekst over konsensus (forventningene), er utsiktene både for ebitda (brutto driftsresultat) og capex (investeringer) begge på den svake siden, sier han.

Analytikeren legger til at med et utbytte på 9,3 kroner per aksje, i tråd med forventningene, og en utbyttepolitikk som tilsier vekst fremover, så ser DNB Markets fortsatt på Telenor som et investeringscase på lang sikt.

Telenor rapporterer en omsetning på 28,15 milliarder kroner i fjerde kvartal 2021, ned fra 29,2 milliarder på samme tid i fjor.

Brutto driftsresultat (ebitda) faller til 10,51 milliarder fra 15,37 milliarder. Dermed ender nettoresultatet på 1,29 milliarder kroner.

På forhånd var det ventet en omsetning på 28,12 milliarder kroner i fjerde kvartal, med ebitda på 11,56 milliarder og et netto overskudd på 2,33 milliarder, ifølge Infront TDN.

Les også

Telenor varsler utbyttebetaling på 13 milliarder

Kraftig oppgang for Hydrogenpro

Hydrogenselskapet meldte onsdag morgen at det har signert en kontrakt for levering av 40 elektrolysører til Mitsubishi med en verdi som overgår 50 millioner dollar. Det tilsvarer rundt 440 millioner kroner.

Hydrogenpro er dagens klare børsvinner etter nyheten, med en oppgang på 46,70 prosent.

Aksjen falt kraftig i starten av 2021, og har overordnet fortsatt nedover frem til nå. Etter dagens oppgang er kursen til Hydrogenpro ned rundt 74 prosent det siste året, ifølge tall fra Infront.

Et annet hydrogenselskap, Hexagon Purus, hadde en kraftig opptur på Oslo Børs tirsdag. Selskapet meldte mandag kveld at det er nominert til en gigantavtale verdt opptil 10 milliarder kroner. Ved stengetid var kursen opp 30,88 prosent.

Oppturen fortsatte ikke onsdag, men aksjen holder på mye av stigningen. Hexagon Purus-aksjen endte dagen ned rundt 3,17 prosent.

Aker BP svakt ned etter Cognite-salg

Før børsåpning kom nyheten om at verdens største oljeselskap, Saudi Aramco tar over Aker BPs andel i Cognite for milliardbeløp. Pressekontakt Atle Kigen i Aker sier til E24 at verdsettelsen er den samme som en finansieringsrunde i andre kvartal 2021.

Cognite ble priset til 1,6 millioner dollar i forbindelse med finansieringsrunden. Det betyr at Saudi Aramco kjøper Aker BPs andel for 118,4 millioner dollar. Beløpet tilsvarer drøyt 1 milliard kroner.

Aker BP-aksjen endte dagen svakt ned 0,68 prosent.

Utover Telenor og Aker BP var onsdag de mest omsatte aksjene på Oslo Børs Equinor (opp 0,49 prosent), Yara (opp 2,58 prosent), Hydro (ned 1,73 prosent) og Norwegian (opp 4,13 prosent).

Publisert:
Gå til e24.no