Opptur på Wall Street – kraftig fall for Paypal

Indeksene på Wall Street runder av sin fjerde strake dag med oppgang, der Alphabet fikk seg et oppsving etter tirsdagens tallslipp. Paypal hadde på sin side en blytung børsdag etter et skuffende resultatvarsel.

Publisert:

Etter en vinglete start på dagen fant de amerikanske indeksene etter hvert retningen oppover. Slik ser det ut ved stengetid:

  • Dow Jones opp 0,63 prosent
  • Nasdaq opp 0,50 prosent
  • S&P 500 opp 0,94 prosent

De siste dagene har det vært mer positiv stemning på Wall Street, etter en tung start på året totalt sett. Tirsdag endte alle de tre viktige indeksene klart opp, etter å ha ligget rundt null mye av dagen.

Dermed blir dette den fjerde handelsdagen på rad med oppgang på Wall Street.

– Folk begynner å bestemme seg for at forrige mandags laveste punkt kanskje var det laveste for korreksjonen. Vi har fått gode påminnelser med resultatrapportene om at det grunnleggende er bra, sier sjefstrateg Jim Paulsen i Leuthold Group til CNBC.

Google-eier klatret etter tallslipp

Alphabet la frem sine kvartalstall etter stengetid tirsdag. Resultatet etter skatt endte på 20,6 milliarder dollar, opp fra 15,2 i samme kvartal i fjor.

Google-eierens resultatrapport viste at de dro inn 75,3 milliarder dollar i fjorårets fjerde kvartal. Det er 32 prosent mer enn på samme tid i fjor, viser tallene fra selskapet. Inntektene er også godt over estimatene fra Refinitiv, ifølge CNBC.

Alphabet-aksjen ender opp 7,43 prosent.

Google-eieren har samtidig annonsert at styret har godkjent planer om å dele opp aksjene i selskapet, slik at hver aksje deles opp i 20 nye aksjer. Etter planen skal splittingen skje basert på eierskap 1. juli, og aksjonærene vil 15. juli motta 19 nye aksjer for hver aksje de eier

Dette vil gjøre det enklere for flere å kjøpe en hel Alphabet-aksje, fordi en enkeltaksje blir billigere, skriver CNBC. Torsdag kveld er klasse A-aksjen verdt rundt 2.980 dollar, som tilsvarer over 26.000 kroner. Klasse C-aksjen, som ikke gir noen stemmerett, ligger litt under.

Les også

Alphabet dro inn 75,3 milliarder dollar i fjerde kvartal

Så langt har teknologikjempene – med unntak av Netflix – innfridd forventningene i markedet. Det inkluderer TeslaMicrosoft og Apple.

Facebook-eier Meta er den neste giganten som skal i ilden. Selskapet legger frem sine kvartalstall etter stengetid onsdag.

Kraftig fall for Paypal

Paypal har i motsetning til Alphabet en blytung børsdag.

Det skjer etter at betalingstjenesten tirsdag kveld meldte at de ventet langt svakere inntjening i første kvartal enn analytikerne hadde ventet, skriver CNBC. Inflasjonens påvirkning på forbrukerne trekkes frem av selskapet som en årsak.

Paypal-aksjen avslutter dagen ned 24,45 prosent.

Paypal-sjef Dan Schulman sier til CNBC at selskapet har valgt en «avmålt tilnærming» til forventningene de går ut med, men at de forventer at inntjeningen vil ta seg opp i andre halvår av 2022.

Skuffende jobbtall

Antallet sysselsatte i privat sektor i USA sank med 301.000 personer i januar, ifølge en undersøkelse fra forskningsinstituttet ADP.

Det er første gang dette jobbtallet faller på over ett år, siden desember 2020, skriver Reuters. På forhånd var det ventet en oppgang i sysselsettingen på 207.000 personer, ifølge Infront.

Nedgangen er bred på tvers av flere sektorer, men servering og reiseliv ledet an. Utviklingen skjer etter at antallet sysselsatte i privat sektor økte med 776.000 personer i desember.

ADP-rapporten slippes to dager før jobbtallene som følges nøyest kommer. Fredag legges nonfarm payrolls frem, som omtales som «månedens viktigste tall». Det viser hvor mange arbeidsplasser som ble skapt utenfor landbruket.

Publisert: