«The Big Short»-investor avsluttet Fredriksen-veddemål

Michael Burry solgte seg i høst ut av tørrlastrederiet til John Fredriksen, Golden Ocean. Han kvittet seg også med veddemålet mot Cathie Wood.

Michael Burry ble rik og berømt etter å ha veddet mot amerikanske boliglån før finanskrisen i 2008, en handel som ble udødeliggjort i filmen «The Big Short».
Publisert: Publisert:

Den amerikanske investoren, som for alvor ble kjent gjennom filmatiseringen av boken «The Big Short», investerer nå gjennom hedgefondet Scion Asset Management.

Mot slutten av sommeren ble det kjent at fondet blant annet hadde inngått et veddemål på kursfall for elbilprodusenten Tesla og det børsnoterte fondet Ark Invest, som ledes av den mye omtalte forvalteren Cathie Wood.

I tillegg var fondet inne på eiersiden i det John Fredriksen-dominerte tørrlastrederiet Golden Ocean.

Les også

Cathie Wood ut mot «The Big Short»-investor

Kvittet seg med mye

Nye beholdningsoversikter for tredje kvartal hos det amerikanske finanstilsynet, SEC, viser at Burry barberte fondets investeringer kraftig i perioden.

Alle de ovennevnte investeringene står ikke lenger oppført, samt at fondet lukket posisjoner i selskaper som tankrederiet Scorpio Tankers.

Kjøpsopsjoner ble også avsluttet i blant annet Alphabet, Walmart og Facebook.

Inn kom tre nye selskaper: Forsvarsgiganten Lockheed Martin, oljeutstyrsselskapet Now og biotekselskapet Scynexis.

Alle hedgefond som forvalter mer enn 100 millioner dollar i amerikanske verdipapirer må for hvert kvartal legge frem beholdningsoversikter som viser posisjonene ved utgangen av perioden, ifølge nyhets- og analysebyrået Bloomberg. For tredje kvartal er dette 30. september.

Les på E24+

Investtech-analyse: Hvor skal årets kursvinnere nå?

Kraftig hopp

Golden Ocean, som er notert både på Wall Street og på Oslo Børs, har steget over 80 prosent i år. Oppgangen var riktignok langt større i midten av september, med et fall på rundt 30 prosent siden da.

Da Burry kjøpte seg inn i Golden Ocean i vår var tørrlastmarkedet på vei oppover og siden steg det til det høyeste nivået siden 2008. Tidligere i høst begynte imidlertid skipenes inntjening i spotmarkedet å falle tungt.

Tørrlastrederiet legger frem tallene for årets tredje kvartal 30. november.

SEC-oversiktene viser ikke hvilke kurser aksjene ble kjøpt og solgt til. Burry sto ved utgangen av andre kvartal oppført med 700.000 Golden Ocean- aksjer verdt rundt 60 millioner kroner.

Publisert: