John Fredriksen-fond gjør storkjøp i svenske Skistar

Aeternum kjøper 19,6 prosent av Skistar, som driver med vinterturisme i Norge og Sverige.

John Fredriksen
Publisert:

Det opplyser fondsselskapet i en pressemelding på sin Linkedin-side.

Fondet blir etter kjøpet nest største eier og vil ta plass i styret.

– Vi er veldig fornøyd med at Aeternum eksklusivt fikk muligheten til å bli eier og tror at vi kan bidra til langsiktig verdiskaping i Skistar, sier Aeternum-sjef Vegard Søraunet i en uttalelse.

John Fredriksen-fondet Aeternum, som ble startet tidligere i år, går inn med et betydelig beløp i Skistar.

Ifølge det svenske finanstilsynets innsideregister fremgår det at selger har kvittet seg med 15,3 millioner aksjer for 153,35 svenske kroner, skriver Dagens Industri.

Det betyr at transaksjonen er på totalt 2,35 milliarder svenske kroner, som tilsvarer omtrent det samme i norske kroner.

Svensk milliardær selger

Søraunet sier Aeternum liker skalerbarheten i bransjen, «skjulte verdier» i selskapets landbank og dets sterke tilbud digitalt.

– En ny struktur med samarbeid vil bidra til å videreutvikle destinasjonene på en god måte fremover, sier Søraunet.

Aeternum sier de har jobbet lenge med kjøpet. Selger er den svenske milliardæren Erik Paulsson med familie gjennom selskapet Backahill.

Aeternum eies gjennom John Fredriksens Geveran og er et uavhengig investeringsselskap basert i Oslo. Strategien er å investere i børsnoterte og private selskaper i Norden.

Trysil og Hemsedal

Skistar eier og driver en rekke alpinanlegg i blant annet Norge og Sverige. Her hjemme eier de blant annet alpinanleggene i Trysil og Hemsedal. De har også anlegg i Åre, Sälen og Vemdalen i Sverige.

Selskapet var hardt rammet under nedstengingen. En rekke anlegg måtte stenge på grunn av smittevernhensyn. I fjor endte virksomheten i Norge med en omsetning på 554 millioner kroner, mot 656 millioner året før.

Resultatet før skatt endte på 91,5 millioner. En kraftig nedgang fra 159 millioner kroner året før.

Publisert:

Her kan du lese mer om