Rekordkveld på Wall Street

Både Dow Jones og S&P 500 nådde nye rekorder etter at det amerikanske Senatet godkjente Bidens gigantiske infrastrukturplan.

Publisert:

Det er et blandet bilde ved stengetid på Wall Street tirsdag kveld, der teknologitunge Nasdaq hang etter:

  • Dow Jones opp 0,46 prosent
  • Nasdaq ned 0,49 prosent
  • S&P 500 opp 0,1 prosent

Både S&P 500 og Dow Jones nådde nye rekorder ved stengetid på henholdsvis 4.436,8 og 35.264,8 poeng.

Det har vært tett mellom rekordene den siste tiden, og forrige topp ble nådd før helgen.

Infrastruktursatsing

Samme kveld har Senatet godkjent en enorm infrastrukturpakke verdt 1.200 milliarder dollar. Pakken har vært blant president Joe Bidens viktigste løfter.

Nå går pakken videre til Representantenes hus, der demokratene har et knapt flertall.

Det har bidratt til oppgang for flere aksjer som kan tjene på økte infrastruktursatsinger. Det inkluderer stålprodusenten Nucor, som steg 9,58 prosent.

I tillegg har flere børsnoterte fond som er rettet mot infrastruktur prestert bedre enn den generelle børsutviklingen tirsdag, bemerker CNBC.

Helomvending for AMC

Aksjene i AMC Entertainment steg mer enn syv prosent i tidlig handel, etter at kinokjeden leverte ferske kvartalstall etter stengetid mandag kveld. Siden har aksjen gjort en helomvending, og ender dagen med et fall på mer enn seks prosent.

AMC tapte mindre enn markedet ventet med et underskudd på 344 millioner dollar (3,1 milliarder kroner) i andre kvartal.

Sammen med kvartalsrapporten, varslet selskapet også at de skal begynne å akseptere bitcoin som betalingsmiddel i USA mot slutten av året, ifølge CNBC.

Kinoselskapet AMC Entertainment ble, sammen med spillbutikkjeden Gamestop, en av de mest omtalte aksjene på Wall Street ved årsskiftet, da småinvestorer bidro til å sende aksjene til himmels. Oppgangen bidro til store tap for aktører som hadde veddet på kursfall.

Nedgang for kryptobørs

Resultatsesongen fortsetter også tirsdag, og kryptobørsen Coinbase skal etter planen levere sin kvartalsrapport. Aksjen falt 3,85 prosent i tidlig handel.

Selskapet brakdebuterte på Wall Street i april, noe som gjorde toppsjef Brian Armstrong til en av verdens rikeste personer.

Coinbase er det første selskapet som kun baserer seg på kryptovaluta til å gå på børs i USA.

Publisert:
Gå til e24.no