Oslo Børs endte flatt

Gruveselskap falt etter anbefalning fra meglerhus, og Crayon steg markant etter tallslipp.

Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs steg fra start onsdag, men endte dagen flatt (opp 0,02 prosent) til 1.154,53 poeng.

Dermed markerer dette såvidt en ny stengerekord for Oslo Børs.

Det er børslokomotivene Equinor og Norsk Hydro som var de mest omsatte aksjene onsdag, og var opp henholdsvis 1,38 prosent og 2,28 prosent ved stengetid.

Halvlederprodusenten Nordic Semiconductor er også blant de mest omsatte aksjene i løpet av handelsdagen, og har falt med 0,34 prosent.

Siden børsåpning onsdag morgen har oljeprisen (brent) sett et markant fall på 1,41 prosent, og handles for 69,83 dollar.

Fallet kom etter nyheten om at Det hvite hus skal ha bedt Opec om å øke oljeproduksjonen.

Les også

Brått oljeprisfall etter USA-nyhet

Vrakte kjøpsanbefalning på gruveselskap

Meglerhuset Sparebank 1 Markets nedgraderte deres anbefaling på Rana Gruber til nøytral, samtidig som kursmålet nedjusteres til 80 kroner, fra tidligere 85 kroner.

Det kom frem i en analyse fra meglerhuset onsdag formiddag.

Sparebank 1 Markets trekker frem at jernmalmprisen har falt om lag 20 prosent over den siste måneden, hvor aksjekursen til Rana har holdt seg uendret.

Meglerhuset peker på at de fortsatt venter høye jernmalmpriser de neste to årene, men ser risiko for at toppen allerede kan være bak oss.

I løpet av handelsdagen har aksjen i gruveselskapet falt med 3,59 prosent, til 69,90 kroner per aksje.

Les også

Fjern skatteprivilegiene til de superrike

Crayon med resultat høyere enn ventet

It-selskapet Crayon meldte onsdag morgen at de omsatte for åtte milliarder kroner i andre kvartal i år, opp fra seks milliarder i samme periode i fjor.

I løpet av handelsdagen steg Crayon-aksjen 6,22 prosent.

Det justerte ebita-resultatet endte på 256 millioner kroner i årets andre kvartal, opp fra 171 millioner kroner i andre kvartal 2020.

På forhånd var det ventet en justert ebitda på 210 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av Infront fra tre analytikere, skriver TDN Direkt.

Kalera med milliardkjøp

Før børsåpning kom Euronext-noterte Kalera med nyheten om at de kjøper opp deres tyske konkurrent for 1,4 milliarder kroner.

Onsdag steg Kalera-aksjen 2,67 prosent.

Samtidig som nyheten om oppkjøpet kom, melder Kalera at inntektene økte mer enn doblet, mens resultatet endte på rundt 70 millioner kroner i minus.

Kalera driver med loddrett landbruk i USA og har blant annet Stein Erik Hagen og familiens Canica som tredje største aksjonær.

Les også

Bygger Norges største vertikale gård

2020 Bulkers med himmelferd så langt i år

Tor Olav Trøims rederi, 2020 Bulkers, meldte i deres kvartalsrapport onsdag morgen om kraftig resultatvekst og overskudd på 153 millioner kroner.

2020 Bulkers-aksjen steg jevnt utover handelsdagen og var opp 2,22 prosent ved stengetid.

Et sterkt tørrlastmarked har bidratt til å dytte 2020 Bulkers-aksjen betydelig opp i år.

Siden årsskiftet er oppgangen på 94 prosent til en kurs på 112,5 kroner, tilsvarende en markedsverdi på 2,5 milliarder kroner. For juli betales det et utbytte på 0,26 dollar per aksje.

Publisert:

Her kan du lese mer om