Northern Ocean tildelt milliardkontrakt for rigg i opplag

Northern Ocean har stått uten arbeid for riggene sine. Nå er John Fredriksen-selskapet tildelt en kontrakt for en av dem og vil hente inn 386 millioner kroner.

John Fredriksen er tungt inne i riggbransjen, blant annet gjennom kjempen Seadrill, og to andre satsinger: Northern Ocean og Northern Drilling.
Publisert:

Det Oslo Børs-noterte riggselskapet Northern Ocean har fått tildelt en kontrakt for riggen «Deepsea Bollsta» fra Shell Upstream Namibia, ifølge en børsmelding.

Kontrakten forventes å starte i midten av fjerde kvartal 2022 og har en estimert varighet på tolv måneder, pluss en seks måneders opsjon. Kontrakten estimeres å legge til 124 millioner dollar, eller nær 1,2 milliarder kroner, i ordrereserve, ekskludert opsjonen.

Riggsektoren har over flere år vært tynget på grunn av oljeprisfall, som forverret seg da coronakrisen brøt ut. Siden har oljeprisen steget kraftig, og flere aktører og analytikere øyner bedre tider fremover.

Les også

Analytiker anbefaler å dumpe Northern Ocean etter riggvraking

Fredriksen vil forsvare eierandel

For å finansiere reaktiveringskostnadene, arbeidskapitalen og andre generelle selskapsformål, har selskapet engasjert Fearnley Securities, Danske Bank, DNB Markets, Skandinaviska Enskilda Banken, og SpareBank 1 Markets som rådgivere for en rettet emisjon av nye aksjer.

Ønsket er å hente inn om lag 40 millioner dollar, eller 386 millioner kroner.

Tegningskursen for de nye aksjene vil bli bestemt av selskapets styre basert på en såkalt akselerert bokbyggingsprosess.

John Fredriksens Hemen Holding, selskapets største aksjonær, har uttrykt en intensjon om å tegne aksjer i emisjonen for å opprettholde sin eierandel, opplyses det.

Hardt presset

Northern Drilling, en annen Fredriksen-satsing, skilte i 2019 ut sine to halvt nedsenkbare rigger for røffe farvann i Northern Ocean.

Over en tid har begge Northern Ocean-riggene stått uten arbeid, etter at «West Bollsta» fullførte arbeidet for Lundin Norge.

Det samme har den andre, «West Mira». Ulykkesriggen har vært uten arbeid det siste året etter at kontrakten ble kansellert på grunn av flere «alvorlige hendelser».

Northern Ocean har en markedsverdi på 1,3 milliarder kroner.

Les på E24+

– Aksjen virker for billig, så enkelt er det

Taper penger

Fredriksens riggsatsing slapp også kvartalstall for andre kvartal torsdag.

Med ingen rigger i arbeid ble det et kraftig omsetningsfall for Northern Ocean, fra 10,1 millioner dollar i første kvartal til 0,4 millioner dollar i det foregående.

Selskapet forklarer nedgangen med at «Deepsea Bollsta»-arbeidet som selskapet hadde med Lundin Energy frem til 1. mars er fullført.

Driftskostnadene økte samtidig fra 18,6 til 22,3 millioner dollar.

Det ble et resultat etter skatt på minus 29,1 millioner dollar, ned fra minus 14,2 millioner dollar i kvartalet før.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om