Blandet på Wall Street - teknologiaksjer falt

Dow Jones-indeksen steg tydelig, mens teknologiaksjer falt igjen. Nasdaq Composite er nå ned mer enn 10 prosent siden toppen i februar.

Dagen på Wall Street
 • Harald Hoff
 • Martin Hagh Høgseth
 • Eivind Bøe
Publisert:

Slik var utviklingen på de amerikanske børsene ved stengetid:

 • Dow Jones opp 0,97 prosent
 • Nasdaq ned 2,41 prosent
 • S&P 500 ned 0,54 prosent

Apple falt 4,2 prosent og Tesla falt 5,8 prosent.

Den teknologitunge Nasdaq Composite har nå falt 10,5 prosent siden en topp den 12. februar, viser tall fra Infront.

Teknologiaksjer rammes av økte renter. Dette er vekstaksjer, altså aksjer som prises høyt i forhold til inntjening fordi aksjonærene forventer fremtidig vekst. En høyere rente gjør at alternative investeringer blir mer verdt i forhold til disse aksjene.

Demokratenes krisepakke på 1.900 milliarder dollar ble godkjent i Senatet lørdag og er forventet å bli godkjent i Representantenes hus tirsdag. Krisepakken er blant annet ment å gi rom for å utvide dagpenger for amerikanske arbeidsledige, bistå corona-rammede småbedrifter og midler for å gjenåpne skoler, ifølge CNN.

Børsene preges også av at hedgefondforvalteren David Tapper sa til CNBC at de lange rentene trolig vil stabilisere seg etter kraftig oppgang de siste ukene. Han mener at det vil være «trygt» å holde på aksjer fremover.

Renten på tiårige amerikanske statsobligasjoner er på 1,6 prosent mandag ettermiddag, etter å ha steget videre den siste uken. Renteøkningen har kommet etter forventninger om ny økonomisk stimuli og en forbedring av amerikansk økonomi.

USA har nådd nye vaksinerekorder med gjennomsnittlig 2.159.392 doser levert ut daglig, rapporterer Bloomberg. Med den raten estimerer avisen at det tar 6 måneder før 75 prosent av den amerikanske befolkningen er har fått to doser med vaksinene.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Dagen på Wall Street
 2. Dow Jones
 3. S&P 500
 4. Nasdaq

Flere artikler

 1. Massivt comeback for teknologiaksjer i USA

 2. Teknologifall på Wall Street

 3. Svært kraftig oppgang på Wall Street etter vaksinenytt og krisepakke

 4. Tek opp og energi ned på Wall Street

 5. Visa-nedtur tynget Dow Jones-indeksen