Tankmarkedet

Herbjørn Hanssons tankrederi i minus

Det ble bråstopp for inntjeningsfesten i Nordic American Tankers i årets tredje kvartal. Utbyttebetalingen for perioden kuttes kraftig.

Skipsreder Herbjørn Hansson er svært opptatt av utbytter. I tredje kvartal betalte Nordic American Tankers et utbytte på 0,04 dollar per aksje.
 • Anders Nybakken Kvale
Publisert: Publisert:

Nordic American Tankers tjente stort i årets første halvår på grunn av et brennhett tankmarked, men tredje kvartal ble langt tyngre etter at skipenes inntjening siden har rast.

Resultatet etter skatt endte i tremånedersperioden på minus ti millioner dollar, eller 91 millioner kroner, mot minus 14 millioner dollar i fjor.

Inntektene i tredje kvartal var på 37 millioner dollar, tilsvarende 336 millioner kroner, mot 32 millioner dollar i fjor.

– Ser langt mindre usikkerhet

Skipsreder Herbjørn Hansson er både styreleder og toppsjef i det New York-noterte rederiet som eier 23 såkalte Suezmax-skip.

Han fremhever i rapporten at rederiet valgte å ta flere av skipene gjennom tørrdokking i kvartalet, som påvirket inntjeningen negativt.

Hansson er trygg på fremtiden, etter at coronakrisen bidro til å senke det sterke tankmarkedet på starten av året.

– Mens 2020 kommer til en slutt, ser vi langt mindre usikkerhet i markedet. Asia henter seg inn sterkt, den amerikanske valgsesongen er over og en vaksine for covid-19 kan muligens være bredt tilgjengelig tidlig i 2021. Til tross for en midlertidig nedkjøling, ser vi at 2020 som helhet vil bli et godt år for NAT, uttaler Hansson i rapporten.

Snittraten til skipene var på 25.000 dollar per dag i tredje kvartal.

Frem til og med 30. september er inntjeningen på 79 millioner dollar, eller 718 millioner kroner, mot minus 23 millioner dollar på samme tid i fjor.

Betaler utbytte, men mye mindre

Hansson har tidligere i år uttalt seg skråsikker på at tankrederiet kommer til å bli gjeldfritt igjen, samt at han ønsker at utbyttebetalingene skal fortsette oppover.

Gjelden er betydelig redusert de seneste årene. Den langsiktige gjelden var ved utgangen av kvartalet på 313 millioner dollar.

Utbyttet for tredje kvartal er satt til 0,04 dollar per aksje. I første kvartal var dette på 0,14 dollar og i andre kvartal var det på 0,20 dollar.

Dette er 93. kvartal på rad at Nordic American Tankers betaler utbytte.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Tankmarkedet
 2. Herbjørn Hansson
 3. Nordic American Tankers
 4. Wall Street
 5. Aksjelive

Flere artikler

 1. Herbjørn Hansson-rederi tapte 400 mill. i tredje kvartal: – Bunnpunktet

 2. Milliardtap for Herbjørn Hansson-rederi i 2021

 3. Tallknuser venter børsras for Fredriksen og Fredly i shipping

 4. Fredriksens tankgigant melder om frakttrøbbel for russisk olje

 5. Frontline dropper utbyttet