Privatinvestorer kaster seg over svensk spillselskap

Evolution Gaming var mest omsatt hos Nordnet-kundene i mai, mens Kahoot-aksjen ble mest kjøpt.

Investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet.
Publisert: Publisert:

Nettmegleren Nordnet melder tirsdag at kundene deres i stor grad solgte unna aksjer i mai, som forklares med frykt for inflasjon, sterkt fall i kryptomarkedet og resultatsesong.

Samlet omsatte private investorer hos Nordnet aksjer for 31,8 milliarder kroner i mai, der det netto ble solgt aksjer for 182 millioner kroner, fremgår det.

Quiz- og læringsselskapet Kahoot ble mest kjøpt med 161 millioner kroner, mens oljeselskapet Aker BP ble topper salgslisten med 128 millioner kroner.

– Jeg antar dette er gevinstsikring etter en oppgang på over 40 prosent det siste året, uttaler investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet om Aker BP-salgene.

Den meste handle aksjen var på andre måned på rad det svenske spillselskapet Evolution Gaming, med en omsetning på 6,4 milliarder kroner.

– Mai måned har vært preget av makroøkonomiske nyheter. Etter at vi fikk inflasjonstall fra USA som viste en prisvekst på 4,2 prosent på årsbasis, tiltok frykten ytterligere. Det er delte leire blant økonomer om dette er forbigående eller et vedvarende problem. Skal vi tro den amerikanske sentralbanken, anser de inflasjonsveksten som forbigående og holder foreløpig fast ved at renten vil holdes på dagens nivåer ut 2023, sier Johannesen.

– Dog vil de neste måneders utvikling være svært toneangivende for hvilket handlingsrom de faktisk har i forhold til rentevåpenet sitt. Mye av grunnen til det store inflasjonspresset har vært amerikanernes store appetitt på bruktbiler, som steg over 10 prosent i april måned, legger han til.

Les også

Småinvestorer kaster seg over Norwegian-aksjen igjen: – Har kommet som en kule

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om