Flere sentrale Norwegian-profiler slutter

Flere nøkkelpersoner har sluttet i Norwegian de siste årene. Nå skriver også Astrid Mannion-Gibson, Tomas Hesthammer, Tonje Næss og Tore Østby seg opp på listen, men Østby har ikke forlatt Norwegian-kontoret på Fornebu for siste gang.

Tore Østby (t.v.), Tore Hesthammer og Astrid Mannion-Gibson slutter i jobbene sine i Norwegian.
Publisert:

Samtidig som Norwegian nærmer seg datoen der selskapet håper å kunne forlate konkursbeskyttelsen og gjenoppstå som «nye» Norwegian skjer det nye endringer i toppen av selskapet.

Nå slutter både konserndirektør for strategiutvikling, Tore Østby, direktør og mangeårig flygesjef, Tomas Hesthammer, pressesjef Tonje Næss og senior kommunikasjonsrådgiver Astrid Mannion-Gibson.

De fire har vært sentrale i Norwegian når det kommer til henholdsvis strategi og finans, drift og teknisk, og kommunikasjonen til selskapet.

Tonje Næss har meldt overgang til ISS, der hun har fått jobben som kommunikasjonssjef.

Mannion-Gibson går over til plastgjenvinningselskapet Quantafuel der hun blir kommunikasjonssjef.

– Etter ni fantastiske år i Norwegian har jeg bestemt meg for å takke for meg. Det har vært en utrolig reise og jeg er heldig som har fått jobbe med så mange dyktige og fantastiske kolleger, sier Mannion-Gibson til E24.

– Nå går ferden min videre til Quantafuel som med sin ledende teknologi vil bidra til å løse den globale plastproblematikken, fortsetter hun og legger til at hun gleder seg til å ta fatt på jobben.

Se listen over de mange som har forlatt Norwegian i faktaboksen lenger ned i saken!

PS! En annen som også har sluttet i Norwegian nylig er Christer Baardsen. Kommunikasjonsrådgiveren hadde et ettårig vikariat i selskapet.

Mangeårig flygesjef går til Norse Atlantic

Tomas Hesthammer forlater Norwegian etter 25 år i selskapet og melder overgang til det nye langdistanseselskapet Norse Atlantic Airways.

Bak selskapet står blant andre OSM Aviation-gründerne Bjørn Tore Larsen og Espen Høiby, samt Norwegian-gründerne Bjørn Kjos og Bjørn Kise.

Opp gjennom årene har Hesthammer vært både pilot, sjefsflyger og direktør for flyoperasjonene. I senere tid har han vært konserndirektør for drift.

Hesthammer har blant annet bidratt til at Norwegian har kunnet etablere flylisenser (AOC) og organisasjoner i en rekke land, som har gjort selskapets ekspansjon mulig.

– Jeg synes det er leit å se kompetansen som nå forsvinner ut av Norwegian. Samtidig håper jeg at Norwegian overlever og at det igjen blir et sunt og godt selskap, sier Tomas Hesthammer, til E24, med referanse til den krevende restruktureringen selskapet befinner seg i nå.

Les på E24+

Mens selskapet tikker mot konkurs, sitter Tomas Hesthammer i stua og leder operasjonen med å få tusenvis av nordmenn hjem

Tilknyttet Norwegian og First House

Selv om Tore Østby formelt slutter i Norwegian, betyr det ikke at han forlater selskapet.

– Jeg har etablert et eget firma og jobber selvstendig med én kunde inntil videre, og det er Norwegian, sier Tore Østby til E24.

I tillegg til å starte et eget rådgivningsfirma er Østby også tilbake i First House, syv år etter at han forlot PR-byrået.

Han jobbet i PR-byrået fra mars 2013 til april 2014 og har fra april gått inn i rollen som assosiert partner.

Samarbeidsavtalen han har inngått med First House åpner imidlertid for at Østby i fremtiden kan bli brukt for andre kunder.

Ifølge First Houses nettsider kan Østby bistå selskaper med «finansiell kommunikasjon, rådgivning til styre og ledelse, samt i forbindelse med oppkjøpsprosesser og børsnotering».

– Hvorfor tar du dette grepet?

– Jeg har vært i Norwegian i syv år og Norwegian er ved et veiskille. Skal man gjøre noe annet, er det nå man må vurdere det, sier Østby.

Østby er den andre personen First House sikrer seg fra luftfarten og Norwegian på kort tid. Like før jul begynte tidligere informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen i byrået.

E24 skrev tirsdag at First House har posisjonert seg som en sentral rådgiver til luftfartsbransjen – med både OSM Aviation, Flyr og Norse Atlantic Airways på kundelisten.

Les også

Nesten alle «Flyr» til First House: Spiller sentral rolle i kampen om luften

Tore Østby (t.v.) starter eget firma og knytter seg til First House. Der har også tidligere informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen begynt (t.h.). Her er de avbildet på Gatwick-flyplassen med Norwegians finansdirektør Geir Karlsen.

– Solid analysekompetanse

Tore Østby har spilt en helt sentral rolle i ledelsen av Norwegian i en årrekke.

Østby har lang erfaring med flere lederstillinger i både Orkla, Alfred Berg, Handelsbanken og Nordea.

Han begynte i Norwegian oktober 2014 i avdelingen for investorrelasjoner (IR) og tok senere over som IR-direktør.

I juli 2017 trådte han inn som konstituert finansdirektør etter at Frode Foss gikk av og sluttet i Norwegian. Den rollen hadde Østby helt frem til Norwegians nåværende finansdirektør, Geir Karlsen, tok fatt på jobben i april 2018.

Tore Østby gikk da over i en ny rolle som konserndirektør for strategiutvikling, der han har vært en sentral person – inkludert perioden da Geir Karlsen ble konstituert konsernsjef fra Bjørn Kjos sluttet i juli 2019 og frem til Jacob Schram begynte i januar 2020.

I de siste årene har Østby bidratt i det store arbeidet med å snu Norwegian rundt, etter en periode der selskapet slet med voksesmerter og manglende lønnsomhet.

I 2020 slo coronapandemien til og Norwegian er nå inne i sin andre finansielle restrukturering for å overleve.

Les også

Bakgrunn: Utskiftningene i Norwegian fortsetter: Her er Jacob Schrams nye ledergruppe

Østby sier at overgangen fra fast plass i konsernledelsen til å bli innleid rådgiver er helt «udramatisk» og at det har vært avklart med flyselskapet for en god stund siden.

– Jeg jobber videre som om jeg fortsatt var i Norwegian, sier han.

Overgangen til Østby bekreftes av First Houses administrerende direktør Per Høiby.

Byrået opplever som mange andre i bransjen nå en hektisk aktivitet innen finansiell kommunikasjon. Det drives blant annet av de mange børsnoteringene og transaksjonene som gjennomføres.

– Som strategiske rådgivere må vi ha god evne til å sette oss inn i kundenes situasjon og forstå deres mål, strategier og verdidrivere. Med Tore sin solide analysekompetanse er vi enda bedre rustet til å gi gode råd, sier Høiby til E24 og fortsetter:

– Det er svært hyggelig å kunne styrke laget med en så anerkjent profil fra finansbransjen.

Les også

Norwegian øker emisjonen: Vil hente inntil seks milliarder

Tore Østby (t.v.) avbildet under en kvartalspresentasjon på Fornebu 15. februar 2018. Den gangen var han fungerende finansdirektør og la frem tallene sammen med gründer og daværende konsernsjef, Bjørn Kjos.
Publisert:
Gå til e24.no