Kristian Falnes med ny investering: – Imponert over hvor langt Mintra er kommet

Mintra landet enkelt emisjonen på 500 millioner kroner, og Kristian Falnes er blant investorene som kjøpte aksjer. Han mener det er positivt at hovedeieren solgte seg ned langt mer enn ventet.

INN I MINTRA: Privatinvestor Kristian Falnes har sterk tro på e-læring.

Alf Ove Hansen
 • Lage Bøhren
Publisert:,

Privatinvestor og tidligere Skagen-forvalter Kristian Falnes har allerede gjort en kule på e-læring med Kahoot, og sitter på aksjer for over 90 millioner i selskapet.

Nå satser han videre på sektoren ved å gå inn i Mintra Holding, som leverer programvareløsninger for digital opplæring til «sikkerhetskritisk industri».

Mintra annonserte i dag en vellykket emisjon på 500 millioner kroner til finansiering av videre vekst. Nå venter en snarlig notering på Merkur Market.

– Jeg tror e-læring vil fortsette å vokse, og Mintra har en god posisjon inn mot flere industrivertikaler i Europa. Jeg er imponert over hvor langt selskapet er kommet, sier Falnes.

Han ønsker ikke å si hvor mange aksjer han har kjøpt.

– Men jeg var jo ikke helt fornøyd med tildelingen, og skulle gjerne kjøpt mer, sier han.

Reagerte på større nedsalg

I forbindelse med emisjonen skulle eksisterende aksjonærer i Mintra, inkludert hovedeier Riverside Partners, selge aksjer for 50–150 millioner kroner i et såkalt sekundærsalg.

I går ettermiddag ble imidlertid investorene som allerede hadde tegnet seg i emisjonen varslet om at Riverside og øvrige innsidere nå ønsket å selge aksjer for 400 millioner kroner, som følge av «sterk interesse».

Emisjonsbeløpet var imidlertid uendret på 500 millioner kroner. Flere investorer tolket det økte sekundærsalget som et negativt signal og valgte å trekke tegningen sin, inkludert privatinvestor Svend Egil Larsen.

TRAKK TEGNINGEN: Privatinvestor Svend Egil Larsen.

Kent Skibstad / NTB

På sin Twitter-konto bemerket han i går kveld at manøveren signaliserte stor salgsvilje hos innsiderne, og at selskapet «heller burde økt emisjonen».

Falnes er imidlertid ikke enig.

– Alle som hadde tegnet seg ble orientert om dette, og ble spurt om de ønsket å opprettholde tegningen sin. Noen trakk seg, mens noen opprettholdt, og jeg gjorde sistnevnte, sier Falnes.

– For det første vitner det om generelt stor interesse for selskapet. For det andre er Riverside et PE-fond som vil ønske å selge seg ut etter hvert uansett. At de benytter det vinduet til å selge nå i stedet for om et år, noe som ville gitt et salgsoverheng på aksjen, er helt greit for meg, sier han.

– Mest positive reaksjoner

I dagens melding fra Mintra kommer det frem at fond forvaltet av Nordea, Didner & George, Aktia, Consensus og DNB har blitt allokert aksjer for 340 millioner kroner.

Mintra-sjef Scott Kerr mener det var mer positive enn negative reaksjoner fra investorene på det økte sekundærsalget.

– Riverside har vært en god og støttende eier i over seks år. De er et private equity-selskap som vil ønske å selge seg ut på et tidspunkt, og de øvrige aksjonærene vet dette. Derfor er mange aksjonærer heller fornøyde for at det nå blir mindre salgspress i aksjen fremover. Og Riverside blir sittende som største eier med 38 prosent av aksjene, så de er definitivt fortsatt med oss, sier Kerr.

STERK I TROEN: Mintra-sjef Scott Kerr.

Mintra

Før han tok over Mintra i 2016 hadde han en lang karriere i oljebransjen, og var konsernsjef i både Sevan Drilling og Noreco. På det tidspunktet var begge selskaper kunde hos Mintra.

– Det var tydelig at Mintra allerede da hadde et sterkt fotfeste innen olje og gass, og jeg synes det var en svært spennende mulighet da jeg ble spurt om å overta ledelsen. Dette er et selskap med betydelig vekstpotensial, og vi gleder oss til fortsettelsen, sier Kerr.

Han avviser samtidig påstander i Finansavisen om at hovedbankforbindelsen Nordea «krevde tilbake alle lån i forbindelse med børsnoteringen».

– Disse rapportene om at vår bank skal være utålmodig, er ikke sanne. Nordea har stått bak oss i seks år og støttet oss hele tiden, og mitt inntrykk er at det er noe de vil fortsette å gjøre, sier Kerr.

Her kan du lese mer om

 1. Mintra
 2. Kristian Falnes
 3. Aksjer
 4. Emisjon
 5. Børsnotering
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Han har tjent 230 millioner på å «slå børsen»

 2. Betalt innhold

  La tegningsrettighetene i Nel ligge i skuffen en stund til

 3. Oslo Børs i pluss - Røkkes børsrakett opp 52 prosent

 4. Annonsørinnhold

 5. Voldberg og Blystad kvitter seg med Aker Solutions-aksjer

 6. Betalt innhold

  Ukens Investtech: Her er de beste finansaksjene på Oslo Børs