Fortsatt kundevekst for Nordnet: Vurderer å tilby boliglån i Norge

Nettmegleren Nordnet har økt antallet kunder med 47 prosent det siste året. Nå vurderer de også å tilby boliglån i Norge.

Norgessjef i Nordnet, Anders Skar.

Nordnet
  • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert: Publisert:

Både før og etter coronakrisen har folk strømmet til for å investere på Oslo Børs. Ifølge Aksje Norge er det nå 455.000 private investorer på Børsen, 70.000 flere enn ved nyttår.

Denne utviklingen gagner nettmegleren Nordnet Norge, som tilbyr en plattform for handel med aksjer og fond.

Selskapet har økt antallet kunder med 47 prosent det siste året til 210.300, og disse har en samlet kapital på 70 milliarder kroner.

Bare i tredje kvartal har det kommet til 15.000 nye private kunder som har overført 2,4 milliarder kroner til kontoer i Nordnet Norge, ifølge selskapet.

Nordnets norske virksomhet melder om et driftsresultat på 54 millioner svenske kroner i tredje kvartal, opp fra 14 millioner kroner i samme periode for ett år siden.

Omsetningen steg i samme periode fra 74,9 millioner til 112,6 millioner svenske kroner.

Les også

Høyeste antall børsdebutanter siden før finanskrisen

– Sterkeste året noensinne

Forklaringen til det sterke resultatet er høyere handelsaktivitet og sterk vekst i kunder og kapital på Nordnets plattform, ifølge Anders Skar som leder Nordnets norske virksomhet.

– 2020 blir det sterkeste året vi har hatt noensinne. Det er en helt fantastisk utvikling. Når du vet at det samtidig har blitt lagt frem krisepakker som følge av coronaen, så er dette helt i andre enden av skalaen, sier Skar til E24.

– Når vi klarer å holde kostnadene våre stabile samtidig som det kommer til stadig nye kunder, så triller disse pengene rett ned i resultatet, sier Skar.

Les også

Link Mobilitys børscomeback koster flesk

Vurderer norske boliglån

Nordnet har også begynt med boliglån, og har så langt lånt ut 18 milliarder svenske kroner til sine svenske kunder. Nå vurderer selskapet også å tilby boliglån i Norge.

– Dette produktet har vi enn så lenge bare i den svenske butikken vår, der vi også har markedets laveste rente, men vi utforsker hvordan vi i fremtiden også kan lansere boliglån i Norge og Finland som utfordrer til de tradisjonelle aktørene, sier Nordnet-sjef Lars-Åke Norling i en melding.

Norgessjefen i Nordnet bekrefter at dette er aktuelt, blant annet fordi rentene er lave. Selskapet sitter på kapital som må plasseres et eller annet sted, og da kan utlån være en mulighet.

– Det er noe vi ser på, sier Skar.

– Vi har snakket om dette tidligere, men det har aldri blitt noe av. Vi har tilbudt dette en stund i det svenske markedet, og nå ser vi på det igjen her i Norge. Det kan være et interessant produkt for våre 210.000 kunder, sier han.

Nordnet Norge fremhever at de var det største meglerhuset på Oslo Børs i juni og august. I tredje kvartal har selskapets norske kunder gjort nærmere tre millioner aksjehandler på Nordnet-plattformen, ifølge selskapet.

Les også

ABG Sundal Collier med beste tredje kvartal siden 2007

Største interesse siden 80-tallet

– Hvordan vil du omtale veksten i antall investorer på Børsen?

– Jeg har fulgt Aksje Norges statistikk over mange, mange år. Det lå lenge plombert på 360.000–370.000 aksjonærer. Det siste året har det vært en trend der flere vil handle aksjer på børs, sier Skar.

– Det momentet vi har sett nå er det sterkeste på mange tiår. Jeg tror du må tilbake på 80-tallet for å finne tilsvarende interesse, sier han.

Skar mener at dette også er rasjonelt, siden økt digitalisering og økt sparing er viktige megatrender også globalt.

– Flere vil måtte ta ansvar for sin egen sparing fremover. Samtidig ligger renten på rundt null, og hvis du skal ha avkastning på pengene dine, så må du putte dem i aksjemarkedet, sier Skar.

Han tror også at det er positivt med myndighetstiltak som innføring av aksjesparekonto, som gir folk økt kontroll over pengene sine.

Vurderer børsnotering

Nordnet er eid av familieeide Öhmangruppen og spesialfondet Nordic Capital. I september varslet selskapet at det vurderer en børsnotering.

Nordnet var notert på børsen i Stockholm fra 1999 til 2016, da det ble kjøpt opp og tatt av børsen. Siden har butikken vokst, og i 2018 kjøpte også Nordnet den norske nettmegleren Netfonds.

– Jeg ser positivt på en eventuell børsnotering av Nordnet, sier Skar.

– Kjernen i det produktet vi tilbyr er handel med børsnoterte selskaper, og jeg mener at børsen er en bra arena for førstedivisjonen av selskaper. At et selskap som Nordnet er notert, ser jeg på som veldig heldig, sier han.

Totalt har Nordnet nå 1,1 millioner kunder i alle sine markeder. Selskapet fikk et driftsresultat på 337 millioner svenske kroner i tredje kvartal, opp fra 92,3 millioner på samme tid året før.

Resultatet etter skatt steg fra 80,9 millioner til 277,4 millioner svenske kroner fra samme kvartal i fjor.

Les også

Dette kan bli den neste grønne børsbølgen

Håper investorene forstår risikoen

Den siste tiden har det vært et skred av børsnoteringer på Oslo Børs, blant annet av grønne selskaper.

Bare i oktober er 14 nye selskaper kommet til på Børsen, og i år er det notert 35 nye selskaper.

– Jeg håper investorene vurderer investeringcaset og forretningsmodellene i disse selskapene, og forstår og aksepterer den risikoen de tar når de investerer i dem, sier Skar.

Les også

Meglersjef om noteringsrush: – Skyter oss selv i foten om vi slurver med kvaliteten

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Boliglån
  2. Børsnotering
  3. Nordnet
  4. Oslo Børs

Flere artikler

  1. Nordnets milliardverdi stiger i børscomeback

  2. Tjener rått på nordmenns økende interesse for aksjer og sparing

  3. Tror Nordnet kan få en prislapp opp mot 20 milliarder

  4. Nordnet sikter mot en prising på inntil 26 milliarder før børsnotering

  5. Nordnet etter Gamestop-drama: Vil ikke hindre kjøp av aksjen