Bitcoin til nye høyder: – Føles lite sjokkerende

Verdens største kryptovaluta har passert en historisk milepæl med en verdi på over 50.000 dollar tirsdag ettermiddag.

EKSPLOSIV: Verdien til bitcoin har eksplodert de siste månedene.
Publisert:

Ifølge tall fra Coinmarketcap skjedde dette like etter 13.30 norsk tid. Kryptovalutaen ble da verdsatt til 50.228,24 dollar per stykk.

– Det er jo nesten overraskende hvor lite sjokkerende det føles å gå forbi 50.000, sier daglig leder i Arcane Crypto, Torbjørn Bull Jenssen, og legger til:

– Momentet man ser i markedet, og de aktørene som har kommet inn det siste tre-kvart året gir en følelse av at dette ikke er overraskende.

Les på E24+

Elon Musk elsker det. Vil denne oppfinnelsen forandre verden?

Nyhetsdrevet oppgang

Grunnen til at han ikke er overrasket er at prisoppgangen primært har vært nyhetsdrevet i motsetning til i 2017. 

- Det er mye eufori i markedet, mye kjendiser, sosiale medier og folk som hopper inn og ut av trades og tjener penger raskt. Det elementet gir assosiasjon til situasjonen i 2017. 

Det er stor aktivitet blant småinvestorene i bitcoin, og de drives ofte inn av at det er momentum i kursen.

- Men under småinvestorene er det noe mye mer robust enn så lenge i utviklingen vi ser. 

Så sent som i september 2020 var bitcoin nede i 10.000 dollar.

Les også

E24-podden: Derfor har Tesla kjøpt bitcoin for nesten 13 milliarder kroner

Musk og co.

Kryptovalutaen er stadig den mest populære globalt sett. Flere store selskaper har den siste tiden tatt bitcoin til sitt bryst, som er med på å forklare oppgangen, skriver CNBC.

Blant de mest profilerte selskapene finner vi Tesla, med grunnlegger Elon Musk i spissen. Han har omfavnet kryptovalutaer som konsept, og delt velvillig om sin entusiasme for både bitcoin og dogecoin.

Forrige uke ble det klart at elbilprodusenten investerte 1,5 milliarder dollar i den førstnevnte valutaen, og bitcoin-kursen steg til en ny rekord på over 43.000 dollar. Nå er rekorden altså slått med solid margin.

Bull Jenssen trekker frem at oppgangen startet allerede i mai i fjor, da Paul Tudor Jones, som er en anerkjent investor, sa at hans fond hadde allokert mellom én og to prosent til bitcoin.

— Etter det fikk vi bølgen noen måneder senere, da neste runde med investorer fulgte Tudor Jones. Siden har vi sett nye institusjonelle og store aktører som kom i stadig nye bølger.

Se bitcoin-kursen på Coinmarketcap her
Publisert:

Her kan du lese mer om