SAS fløy nesten to millioner passasjerer i september

Det er litt opp fra i sommer og det høyeste siden før pandemien, ifølge flyselskapet.

Publisert:

SAS fraktet 1,98 millioner passasjerer i september, viser de ferske trafikktallene.

Det er en liten oppgang sammenlignet med sommermånedene i år.

I juni hadde SAS 1,95 millioner passasjerer, mens det i august lå på 1,85 millioner. I juli, som var preget av den 15 dager lange pilotstreiken, fraktet SAS 1,3 millioner passasjerer.

Les på E24+

SAS beklager sen refusjon etter intern feil: – Pengene er på vei nå

– Vi er glade for å se at passasjertallene øker igjen i september, til de høyeste tallene sett siden utbruddet av pandemien, sier SAS-sjef Anko van der Werff i en melding.

Mindre fulle fly

Økningen i passasjerer var på syv prosent fra august til september. Den ordinære trafikken stod for 1,85 millioner av passasjerene, mens chartertrafikken utgjorde 126 millioner passasjerer.

Flyene til SAS var samtidig mindre fulle enn måneden før. Fyllingsgraden i september lå på 78 prosent, mot 78,7 prosent i august.

SAS hadde en passasjeryield (inntekten per fløyet passasjerkilometer) på 1,11 svenske kroner, opp fra 0,99 svenske kroner i august.

Økonomiske problemer

SAS har store økonomiske problemer etter tunge tider for flybransjen under coronapandemien.

I februar lanserte flyselskapet en plan for å kutte kostander. Gjennom spareprogrammet «SAS Forward» ønsker selskapet å omgjøre 20 milliarder svenske kroner i gjeld til aksjer, kutte kostnadene årlig med 7,5 milliarder kroner og hente inn 9,5 milliarder kroner i ny kapital.

SAS søkte om konkursbeskyttelse i USA 5. juli i år, dagen etter pilotstreiken startet.

– Vi fortsetter arbeidet med å gjøre SAS til et finansielt stabilt flyselskap i takt med at transformasjonsplanen SAS Forward går fremover, sier van der Werff i meldingen fredag.

SAS-sjefen trekker frem at de i løpet av måneden har inngått avtaler med flere leasingselskaper om endring av vilkårene for leie av 36 fly.

Les også

SAS inngår avtaler med 10 leasingselskaper

Publisert:
Gå til e24.no