Dof vurderer rekonstruksjon hvis redningsplan ikke godkjennes

Offshorerederiet Dof vurderer en rekonstruksjonsprosess hvis selskapets redningsplan ikke blir godkjent i en kommende ekstraordinær generalforsamling. Aksjen faller etter nyheten.

Publisert:

Det kommer frem i en melding.

Dof-aksjen ble børsstanset klokken 13.22 i påvente av nyheter fra selskapet, og lå da på 1,12 kroner.

Da handelen åpnet igjen klokken 14.10 falt aksjen kraftig. Dof-aksjen var helt nede i 72 øre, en nedgang på 35 prosent for dagen. Rundt klokken 14.30 ble aksjen handlet til 96 øre.

Dof har den siste tiden forhandlet med en rekke kreditorer og andre interessenter om en redningsplan, og sier at avtalen etter planen skal avgjøres i november. I starten av 2019 ville enkelte av Dofs långivere trekke seg ut av selskapet, og nektet å fornye lånene. Dette ble starten på forhandlingene som fortsatt pågår.

I juni la offshorerederiet frem en redningsplan, i form av en restrukturering av selskapet. Nå melder selskapet om fremgang i prosessen og om en tilleggsavtale med kreditorene.

«Dof er tilfreds med å kunne meddele at gruppen fortsatt har støtte fra sine finansielle kreditorer og sin største aksjonær, og at det er gjort betydelige fremskritt med sluttføring av nødvendig dokumentasjon for gjennomføring av restruktureringen», skriver Dof.

Les også

Kreditor om Dofs redningsplan: – Veldig stor usikkerhet om verdiene

Alternativet er en rekonstruksjon

Selskapet sier at en ekstraordinær generalforsamling om redningsplanen vil holdes i uken som starter 7. november 2022. Hvis ikke redningsplanen (restruktureringen) blir godkjent, er alternativet en mer omfattende rekonstruksjon av selskapet.

«For det tilfelle at den ekstraordinære generalforsamlingen i Dof stemmer ned de vedtak, som kreves for å kunne gjennomføre restruktureringen, er Dof, i henhold til vilkårene i tilleggsavtalen, forpliktet til å åpne rekonstruksjonsforhandlinger etter rekonstruksjonsloven av 7. mai 2020 og foreslå en rekonstruksjon», skriver Dof.

Dette vil innebære at en del av Dofs gjeld vil bli konvertert til aksjer.

«Styret og ledelsen i Dof er overbevist om at det er i aksjonærenes interesse at restruktureringen gjennomføres på et frivillig grunnlag og at aksjonærene vil oppnå best mulig resultat ved å støtte restruktureringen på den ekstraordinære generalforsamlingen i Dof», skriver selskapet i meldingen.

Les på E24+

Forhandler om offshore-giganten: – Viktig at de ikke kollapser

Utvannes kraftig

En eventuell rekonstruksjon vil utvanne eksisterende eiere enda mer enn redningsplanen som det forhandles om, ifølge selskapet.

«Dersom restruktureringen gjennomføres ved en rekonstruksjon, vil de eksisterende aksjene i Dof representere én prosent av de fullt utvannede aksjene i Dof etter ferdigstillelse, med mindre annet blir avtalt mellom gruppens kreditorer», skriver selskapet.

«Til sammenligning vil de eksisterende aksjonærene representere fire prosent av de fullt utvannede aksjene i Dof dersom restruktureringsavtalen blir vedtatt som foreslått», skriver selskapet.

Hvis det først blir en rekonstruksjonsprosess, men heller ikke denne blir godkjent av eierne, vil Dof måtte erklære seg konkurs.

«Dersom rekonstruksjonsforslaget ikke kan gjennomføres, enten fordi nødvendig flertall på den andre ekstraordinære generalforsamlingen ikke oppnås eller av andre grunner, vil det bli åpnet konkursbehandling i Dof», skriver selskapet.

Skulle dette skje, vil det bli etablert et nytt selskap som vil tilby seg å overta Dofs virksomhet fra konkursboet gjennom oppkjøp av datterselskapene, mot at deres krav mot Dof blir underordnet.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om