Privatinvestor vil inn i Flyr med millionbeløp

Nicolay Grove har flere ganger satset på selskaper i krise. Nå har han tegnet seg for å være med på kapitalinnhentingen til Flyr.

Privatinvestor Nicolay Grove tok tidligere i fjor en gevinst på rundt 50 millioner kroner i Rec Silicon.
Publisert: Publisert:

– Mitt utgangspunkt når det gjelder Flyr er det samme som det har vært lenge. Hvis SAS mer eller mindre forsvinner blir det muligheter for Flyr, sier investor Nicolay Grove, og viser til problemene også konkurrenten SAS sliter med.

Han er en av dem som vil gå inn med penger i kriserammede Flyr.

Flyselskapet har nå vært på pengejakt i én uke. Flyr lyktes ikke med å hente 430 millioner gjennom kriseemisjonen de meldte om forrige uke, men har gått for en alternativ løsning. Den håper de at til slutt vil hente inn opp mot 700 millioner kroner.

Les på E24+

Kommentar: Flyr-løsningen sender flyselskapet ut på stram line

Onsdag ettermiddag ble det klart at selskapet har sikret de første 250 millionene i den nye kriseplanen, da denne emisjonenemisjonenpengeinnhentingen ved salg av nye aksjer ble overtegnet.

Grove vil gå inn med rundt én million kroner. Han har tegnet seg i denne emisjonen for minimumsbeløpet på 100.000 euro, men det er foreløpig ikke klart hvor mange aksjer han og hver av de andre som har tegnet seg får kjøpe.

Vurderer fortløpende

Investoren har tidligere både kjøpt og solgt aksjer i Flyr, og forklarer at han har hatt klart mest hell med å ikke å være investert i aksjen. Pilen har stort sett pekt nedover for Flyr-aksjen siden selskapet gikk på børs i mars 2021.

Hvor langsiktig investeringen blir i denne omgangen er usikkert, ifølge Grove.

– I sånne situasjoner tolker man utviklingen relativt fortløpende, sier investoren.

Les også

Flyr-grunnlegger går inn med 10 millioner i ny pengeinnhenting

Ifølge Grove vil det totale bildet avgjøre hva han gjør, men han utelukker ikke å selge seg ut igjen om aksjekursen går riktig vei.

– Får jeg muligheten til å tjene 20–30 prosent på investeringen tar jeg sannsynligvis det. Historikken tilsier at om man har gevinst på flyaksjer skal man ta den og ta seg en bedre lunsj, sier han.

Grove har jobbet som privatinvestor i flere år, og har blant hatt en gevinst på rundt 50 millioner i solenergiselskapet Rec Silicon. Han har også flere ganger satset på selskaper i krise, som offshorerederiet Dof og riggselskapet Northern Drilling.

Les også

Småsparere rusher til Flyr: – Åpenbart ikke lært av Norwegian

– Fryktelig dyrt

Flyr-aksjen har blitt handlet høyere på Oslo Børs enn kursen i kapitalinnhentingen. Tegningskursen i emisjonen er ett øre, mens aksjen for det meste har blitt handlet til mellom 7 og 13 øre på Børsen de siste dagene.

– Det er jo merkelig at aksjen handles som den gjør nå. Det er noen som ikke vet hva de driver med, og det er vel derfor dette kritiseres for å være på bekostning av småaksjonærene, sier Grove.

– Kan man selges aksjer i Flyr nå på 8 øre, bør man gjøre det.

Grove synes selv Flyr er et strålende flyselskap å fly med, men sier det er ganske innlysende at de må jobbe med å ikke tape så mye penger som nå.

Flyr tapte 453 millioner kroner i årets tredje kvartal, og Grove har merket seg at de tapte så mye penger selv når det var pilotstreik i SAS.

Flyr har tatt flere sparegrep for vinteren ved siden av kapitalinnhentingene. Rutene innad i Norge reduseres til et minimum, og rundt halvparten av de ansatte permitteres.

– De opplever nok at det er fryktelig dyrt å drive flyselskap, uansett om man er et lite eller stort selskap.

Publisert:

Her kan du lese mer om