Ekornes slet i mars, men nå går produksjonen for fullt

Nær tusen ansatte ble permittert i mars. Nå må Ekornes-sjefen sette inn nye skift og betale de ansatte overtid for å møte den kraftige etterspørselen.

Ekornes, med sine fem fabrikker, måtte sende ut permitteringsvarsler i løpet av mars. Nå er de ansatte tilbake igjen for fullt.
 • Erik Steinsbu Wasberg
Publisert: Publisert:

Det så mørkt ut for møbelprodusenten Ekornes i midten av mars. Selskapet varslet at permitteringene ble iverksatt som følge av en forventet nedgang i etterspørselen.

Det var coronaviruset som fikk skylden. Butikker verden over stengte nemlig helt ned. Ekornes melder nå om «sterk salgsvekst» i juni.

Administrerende direktør Roger Lunde sier på telefon at folk kjøper hagemøbler og senger, samt pusser opp hjemmet, fremfor å bruke penger på utenlandsferie.

Det gjøres store tilpasninger for å sikre nok leveranser, ifølge konsernsjefen. En helt annen situasjon enn i mars, med andre ord.

– Tatt helt av

Det er særlig markedene i Norge, Danmark og Tyskland som har økt veldig. Her hemme har salget av senger og madrasser fra Svane tredoblet seg, ifølge selskapet.

– Når snudde det?

– I mars og april var det lav aktivitet. Deretter steg det gradvis i mai. I de siste to ukene har det tatt helt av, svarer Ekornes-sjefen, og legger til:

– Vi tror dette kommer til å vare gjennom sommeren og utover høsten. November og desember er «møbelmåneder» i Norge, der nordmenn kjøper mye fra oss, sier Lunde.

Les også

Coronakrisen ga høyeste sykefravær siden 2009

Produktene fra møbelprodusenten med hovedkontor på Sykkylven i Sunnmøre selges verden over.

– USA og Storbritannia er store markeder for oss, men de har dessverre ikke kommet helt tilbake til normalt nivå, sier Lunde.

Ekstra skift

De ansatte skal være fornøyd med den nye situasjonen. Det vurderes å tilby de ansatte å jobbe en ekstra uke i sommerferien for å få unna produksjonen.

– Vi har gått fra 50 prosent permittering til å kjøre ekstra skift og overtid, sier Lunde, og forklarer at selskapet sliter med kapasitetsproblemer for å møte den økende etterspørselen.

– Dette er luksusproblemer. Vi tar tak i det med et smil. Alle ansatte er med og bidrar på en god måte.

Les også

Konkurransetilsynet avslutter etterforskningen av Ringnes

Les også

Foodora tapte mer enn 50 millioner i fjor

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Ekornes

Flere artikler

 1. En milliard av coronastøtten kunne blitt tilbakebetalt uten at selskapene hadde gått med underskudd

 2. NAV har brukt 356 millioner på corona-håndtering

 3. Lund: – Ergrer meg at vi ikke så noen av utfordringene tidligere

 4. Betalt innhold

  Dan er en av 500 oljearbeidere som får reise tilbake på jobb

 5. Betalt innhold

  Ny bråstopp for hotellene: – Så alvorlig at det nesten ikke er til å tro