Rekorddag på Wall Street: Reiselivskjempe fløy høyt etter sterkt resultat

Tross en flat dag på Wall Street sendte sterke kvartalsresultater flere selskaper oppover. Tekonologiselskapet Nvidia og bookinggiganten Expedia steg kraftig etter kvartalsresultat.

Richard Drew / AP
Publisert:,

Slik endte dagen på de amerikanske børsene:

  • Dow Jones ned 0,09 prosent
  • Nasdaq Composite opp 0,20 prosent
  • S&P 500 opp 0,18 prosent

Dermed endte både Nasdaq og S&P 500 opp på nytt rekordnivå igjen.

Markedet fikk i utgangspunkt en kalddusj da industriproduksjonen i USA gikk ned 0,3 prosent i januar, betydelig svakere enn en ventet oppgang på 0,2 prosent. Samtidig kom detaljhandelen inn i tråd med forventningene, med en oppgang på 0,3 prosent.

Likevel klarte altså indeksene å holde seg rundt nullpunktet denne fredagen. Dermed klarte alle de tre toneangivende indeksene å holde seg i pluss uken sett under ett.

Reiselivshopp

Av enkeltselskaper er det særlig reiselivsgiganten Expedia som har steget kraftig. Det skjer etter at selskapet sent torsdag kveld la frem et kvartalsresultat som var bedre enn ventet. Aksjen steg hele 11,04 prosent fredag.

Selskapet varslet samtidig at det venter en tosifret resultatvekst i 2020, noe som var bedre enn analytikerne ventet, ifølge Bloomberg.

Samtidig indikerer det at selskapet venter at det ikke vil bli veldig påvirket av de reiserestriksjonene som er gitt knyttet til virusutbruddet i Kina.

Expedias inntekter havnet på 2,75 milliarder dollar i fjerde kvartal, en økning på 7,3 prosent fra samme periode i fjor.

Selskapets justerte resultat havnet samtidig på 478 millioner dollar. Noe som var over analytikernes spådom på 451,6 millioner dollar.

Kraftig resultatvekst for grafikkkortprodusent

Teknologikjempen Nvidia, som produserer grafikkort, steg over syv prosent etter å ha lagt frem resultater som var bedre enn ventet.

Resultatet endte på 950 millioner dollar, eller 1,53 dollar per aksje. Til sammenligning endte resultatet året før på 92 cent per aksje. Analytikerne hadde på forhånd ventet seg et resultat på 1,67 dollar per aksje, ifølge Factsec, skriver Marketwatch.

Omsetningen i fjerde kvartal endte på 3,11 milliarder kroner, noe som er en oppgang på 900 millioner dollar fra året før. På forhånd var det ventet inntekter på 2,96 milliarder dollar.

Selskapet venter inntekter på mellom 2,94 og 3,06 milliarder dollar i første kvartal, mot analytikernes spådommer på 2,85 milliarder dollar.