Kilder: Morgan Stanley flytter handelsvirksomheten fra London

Morgan Stanley føyer seg inn i rekken av banker som flytter deler av virksomheten fra London. Et nytt handelssentrum trer frem på kontinentet.

FLYTTER: Morgan Stanley skal angivelig flytte til sitt europeiske handelskontor til Tyskland. Bildet er tatt utenfor Morgan Stanley hovedkvarter i London.
 • Fredrick Tønsvoll Mortvedt
Publisert: Publisert:

Den amerikanske investeringsbanken Morgan Stanley har bestemt seg for å flytte sitt europeiske handelskontor fra London til Frankfurt.

Det er til nå den største banken som har meldt overgang fra fra de britiske øyer til kontinentet etter brexit, skriver Bloomberg.

Selskapet planlegger å flytte noe av handelsvirksomheten til Tyskland og enkelte deler av rådgivning- og forvaltningsvirksomheten til Dublin. Det melder flere internasjonale medier, som alle siterer anonyme kilder i banken.

Omtrentlig 300 ansatte vil spres utover Europa, inkludert Paris, hvor om lag 200 til Frankfurt, sier kilden.

Les også

Ny studie: Fiberkabel kan sikre London finansseier etter brexit

Foreløpig beslutning

Flyttingen til Frankfurt skal være en foreløpig beslutning som er avhengig av utfallet av Storbritannias fremtidige handelsrelasjon med EU.

Frankfurt er Tysklands finanssenter hvor også Den europeiske sentralbanken (ESB) holder til. Tyskland er for øvrig EUs mest befolkningsrike land og største økonomi.

Tankesmien Bruegel estimerte tidligere i år at London kan tape 10.000 bankansatte som følge av brexit, skriver Bloomberg.

Nytt handelssentrum

Frankfurt har tidligere utpekt seg som vinneren i kampen om finansjobbene etter at britene bestemte seg for å forlate EU.
Deutsche Bank skal angivelig forberede seg på å flytte store deler av handel- og investeringsvirksomheten fra London til hjemlige trakter i Frankfurt. Tidligere i uken meldte Citigroup det samme.

Andre banker som Standard Chartered Plc, Nomura Holdings, Sumitomo Mitsui Financial Group og Daiwa Securities Group har også valgt den tyske byen som sitt nye handelssentrum i EU.

Eurosentrum utenfor EU

Europakommisjonen har etter det ble klart at Storbritannia forlater EU, uttalt at de ønsker et nytt system for klarering av euro, og har i tillegg stilt spørsmål om land utenfor EU skal ha muligheten til å håndtere store volum av handel gjort i euro.

Planen kommer som en respons på at London, etter brexit, kan ende opp med å beholde sin posisjon som handelssentrum for euroen – London står for 43 prosent av valutatransaksjoner med euro – utenfor EUs regelverk.

En rapport fra ESB viser til at Londons fortrinn som handelssentrum er nærheten til undersjøiske fiberoptiske kabler, som omtales i rapporten som internettets ryggrad.

Les også

May må finne omvei til avtale med Norge

Les også

Tony Blair kjemper fortsatt mot brexit

Les også

EU-kommisjonen vil avslutte budsjettkontroll for Hellas

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Morgan Stanley
 2. Den europeiske sentralbanken
 3. Brexit
 4. Deutsche Bank
 5. Storbritannia
 6. Bank
 7. EU

Flere artikler

 1. Bloomberg: Deutsche Bank forbereder flytting fra London til Frankfurt

 2. Ny studie: Fiberkabel kan sikre London finansseier etter brexit

 3. Forbereder seg på brexit: Citigroup setter kursen mot Frankfurt

 4. Brexit: Bankflukt kan bli smertefullt for London

 5. Bedriftene planlegger brexit-flytting: – «Alle» planlegger for en hard brexit