737 Max-ulykkene

Avgått toppsjef gir avkall på Boeing-aksjer verdt 130 mill.

Sarah Silbiger / X06988
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:,

Dennis Muilenburg som i desember gikk av som konsernsjef i Boeing, får ingen sluttpakke og gir avkall på aksjer verdt 14,6 millioner dollar, tilsvarende 129,7 millioner kroner. Det bekrefter selskapet i en melding, ifølge CNBC.

Samtidig blir det bekreftet at Muilenburg ikke får noen bonus for 2019, ifølge meldingen.

Selv om den tidligere toppsjefen ikke får med seg noen sluttpakke har han fortsatt sikret seg en god fremtid. Muilenburg tar med seg tidligere opptjente aksjer og pensjon med en samlet verdi på 62,2 millioner kroner, ifølge New York Times.

Muilenburg gikk av forrige måned etter at han gjentatte ganger gjennom fjoråret sa at 737 Max-flyene snart ville være tilbake i luften. Den ukuelige optimismen sammen med at han var ansvarlig for at forholdet med det amerikanske finanstilsynet (FAA) hadde surnet, gjorde at styret til slutt ga han sparken, opplyste kilder til Wall Street Journal tidligere denne uken.

Boeing 737 Max-flyene har stått på bakken siden midten av mars etter to fly av denne typen styrtet med fem måneders mellomrom. Det er fortsatt uklart når flyene kommer tilbake i luften. 346 mennesker omkom i de to ulykkene før luftfartstilsyn over hele verden innførte flyforbud for flymodellen.

Meldingen fra FAAFikk ingen sluttavtale etter 30 år i selskapetOptimismen som felte toppsjefen– Vi takker Dennis for hans nær 35 år i tjeneste for Boeing, skriver selskapet

Her kan du lese mer om

 1. 737 Max-ulykkene
 2. Boeing
 3. Dennis Muilenburg
 4. Aksjelive

Flere artikler

 1. Max-flyene kan gi Boeing simulatorregning på 44 mrd.

 2. Boeing-leverandør planlegger å kutte 2.800 jobber

 3. Boeing skal ha overbevist Lion Air om at Max-trening var unødvendig

 4. Annonsørinnhold

 5. Dårlig nytt for Norwegian: Boeing varsler ny 737 Max-utsettelse

 6. Boeing-toppsjef får sparken etter Max-krisen