Dagen på Wall Street

Tesla-aksjen passerte 500 dollar for første gang

Elon Musks elbilprodusent fortsetter oppgangen, og nådde nye milepæler mandag.

STERK START PÅ ÅRET: Bare siden nyttår er Tesla-aksjen opp over 25 prosent

ALY SONG / X01793
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Elbilprodusenten Tesla har den siste tiden hatt god opptur. Mandag fortsetter den etter at analytikerne hos Oppenheimer økte kursmålet på aksjen, skriver CNBC.

På Wall Street steg aksjen 9,77 prosent til kurs 524,86 dollar.

Dermed passerer elbilprodusentens aksje for første gang 500 dollar.

Markedsverdien er nå 94,6 milliarder dollar, tilsvarende 841 milliarder kroner.

Oppenheimer økte mandag kursmålet på Tesla-aksjen fra 385 dollar til 612 dollar. Analysehuset skrev i et notat at «risikoanalyse ... og større ambisjoner enn sammenlignbare selskaper begynner å utgjøre en eksistensiell trussel for transportselskaper som ikke er i stand til eller ikke villige til å drive innovasjon i et raskere tempo,» ifølge CNBC.

Det er fortsatt forholdsvis store sprik mellom analytikernes spådommer, fra det laveste kursmålet på 61,57 dollar, til det høyeste som nå altså er 612 dollar, ifølge Bloomberg.

Les også

Les også: Tesla er tidenes mest verdifulle amerikanske bilprodusent

Har steget mye siden oktober

Forrige uke passerte Teslas markedsverdi den samlede verdien av bilprodusentene GM og Ford. Det gjorde også selskapet til tidenes høyest verdsatte amerikanske bilprodusent, ifølge Business Insider.

Oppgangen startet da selskapet i oktober overraskende kunne fortelle om et positivt resultat i tredje kvartal. Justert resultat per aksje endte den gang på pluss 1,86 dollar, mot analytikernes spådommer på et tap på 42 cent.

Senere har selskapet blant annet startet leveransene fra fabrikken i Shanghai, og opplevd at en rekke meglerhus har hevet kursmålet på aksjen. I tillegg overrasket selskapet med å levere rekordmange biler i fjerde kvartal.

Da Musk forrige uke varslet Model Y-nyheter, tok han seg like gjerne en småfrekk dans:

Ekspert: – Trigget håp om «verdensherredømme»

Da E24 snakket med teknologiekspert Salvador Baille før helgen var han ikke veldig overrasket over aksjeoppgangen den siste tiden, og påpekte at Tesla-aksjen alltid har vært veldig volatil og i stor grad avhengig av hvordan selskapet klarer å levere på det gründer og toppsjef Elon Musk til enhver tid har lovet.

– Hver gang et nytt produkt har blitt satt i produksjon har veksten respondert bra og dermed trigget håp om «verdensherredømme» overfor resten av bilprodusentene. Investorer velger da å ignorere både tap og de voldsomme negative frie kontantstrømmene som selskapet historisk har levert, sa Baille.

– Aksjeprisen til Tesla er dessuten styrt av følelser også, og entusiasmen knyttet til nye produksjonsrekorder, åpning av nye fabrikker som nå i Kina og så videre, smitter over til aksjeprisen, sa han.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Dagen på Wall Street
  2. Tesla
  3. Elbil

Flere artikler

  1. Tesla er tidenes mest verdifulle amerikanske bilprodusent

  2. Ti år med Tesla på børs: Aksjen har banket «alle»

  3. Nå er Tesla større enn Volkswagen

  4. Musk og Tesla-styret saksøkes for enorme bonusavtaler

  5. Tesla-brems på Wall Street etter ellevill oppgang